Zatvori
Jasmin Hadzic
03/03/2012

Ashton Kutcher uložio u američki startup koji želi eliminirati naknade za online financijske transakcije

Za prebacivanje novca putem interneta na raspolaganju imate stotine različitih servisa. A većina njih ima jedan zajednički problem - visoke naknade...

Tu u priču ulazi relativno nepoznati američki startup Dwolla.

Iako se Dwolla na prvi pogled ne razlikuje previše od svoje konkurencije (PayPal), budući da također nudi usluge virtualnog bankovnog računa, njihov cjenik usluga otkriva najveću prednost ovog neobičnog startupa iz Iowe.

Naime, novac možete prebacivati gotovo besplatno! Barem kada je riječ o manjim iznosima (ispod 10 dolara). Kod većih iznosa postoje naknade, ali su one neuporedivo niže u odnosu na druge online servise. Za usporedbu, PayPal uzma proviziju od 3 do 5 posto po transakciji.

Dwolla nije dobila previše medijske pozornosti, ali prema pisanju BusinessInsidera, Dwolla je sve samo ne impresivna. Mjesečno navodno obrade financijske transakcije teške 30 do 50 milijuna dolara, pa očekuju kako će do kraja 2012. godine njihovi korisnici primiti i/ili poslati više od 350 milijuna američkih dolara.

To su impresivne brojke...

Američki fondovi rizičnog kapitala na čelu s poznatim Union Square Venturesom prošlog mjeseca sudjelovali su u dokapitalizaciji Dwolle s dodatnih 5 milijuna dolara. BusinessInsider doznaje kako je u ulaganju sudjelovalo nekoliko poznatih anđela ulagača, među kojima se nalazi i Ashton Kutcher, ali Dwolla iz nepoznatih razloga Kutcherovo ulaganje drži u tajnosti.

Dowalla je za sada dostupna samo u SAD-u, a budući da smo godinama morali čekati na dolazak PayPala nekako sumnjamo da ćemo u skoro vrijeme ugledati Dwollu na ovim prostorima.

Pročitajte još:

- Ashton Kutcher sudjelovao u 1,2 milijuna dolara vrijednom ulaganju u njemački internet startup Gidsy

- NOVI TREND: Poznati glumci, pjevači i celebrityji počeli ulagati u internet kompanije

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram