Zatvori
Poslovni Puls
02/03/2012

Kakva lakrdija: Blokiran račun Spaladium Arene, zatvorena dvorana i otkazani koncerti!

Spaladium Arena je zatvorena, sva se događanja najavljena za ovaj mjesec otkazuju, Elektrodalmacija im je isključila struju, račun im je blokiran i situacija je za sada bezizlazna...

Kulminacija je to agonije nikad dovršenog velebnog objekta kojeg su zajednički za Svjetsko rukometno prvenstvo gradili u javno-privatnom partnerstvu Grad Split i Vlada RH s Konzorcijem koji čine Konstruktor IGH i Dalekovod, piše Večernji list.

"Banka koja je pratila izgradnju Spaladium arene blokirala nam je račun. Nismo u mogućnosti podmirivati svoje obveze prema dobavljačima, pa tako ni prema HEP-u zbog čega nam je isključena struja. Arenu sada moramo zatvoriti", potvrdio je Večernjem listu Srđan Žižak, direktor Spaladium Arene. Kaže da ne smije govoriti od kada im je račun blokiran, ni koja je ih je banka blokirala.

Jure Šundov, splitski dogradonačelnik, kaže da se problem nedovršene Spaladium Arene ne može riješiti bez pomoći Vlade koja je suvlasnik objekta. Dignuti su krediti za gradnju objekta koji je samo djelomično završen. Garaže, poslovni prostori i velebni toranj visok stotinu metara nikada nisu izgrađeni jer se dolaskom krize građevinski sektor, pa i Konzorcij, našao u velikim poteškoćama. Grad Split može se naplatiti jer je Konzorcij jamčio dovršetak projekta, ali gradonačelnik Željko Kerum tvrdi da bi aktiviranje tog prava značilo slanje na ulicu 5.000 ljudi, koliko ih tri velike građevinske tvrtke zapošljavaju.

Što reći...

Evo što se događa kada siromašna zemlja gradi velebne dvorane na kredit...

Pročitajte još:

- Emirates Dinamo Arena – Arapi stvarno zagrizli za Mamićeve planove oko izgradnje novog Dinamovog stadiona!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram