Zatvori
Poslovni Puls
02/03/2012

Radimir Čačić: Nije nemoguće da država proda INA-u i osnuje novu državnu naftnu kompaniju!

Prilikom jučerašnjeg gostovanja na Soundsetu, potpredsjednik vlade Radimir Čačić pomalo neočekivano je komentirao trenutnu situaciju oko INA-e...

Na pitanje voditelja o postojećoj situaciji u INA-i, Radimir Čačić je kazao kako će Vlada pokušati postići dogovor da se upravljačka struktura prilagodi vlasničkoj strukturi. Država u INA-i ima udjel od nešto više od 44 posto.

"Ako se o tome ne dogovorimo (s MOL-om), Hrvatska može i izaći iz INA-e", rekao je Čačić i dodao kako to uopće "nije tako nevjerojatna opcija. Izaći van pa napraviti novu INA-u". Napraviti novi Janaf ne možemo, zaključio je Čačić, ali u slučaju INA-e čini se kako su sve opcije na stolu, pa i izlazak države iz suvlasničke strukture najveće hrvatske naftne kompanije.

Govoreći o situaciji u Sriji (i Iranu), Čačić je rekao kako je za očekivati da će INA snositi određeni gubitak zbog zaustavljanja poslovanja u Siriji, ali da to nije moguće izbjeći, rekavši da će i druge velike inozemne naftne kompanije osjetiti financijke posljedice nemira na Bliskom Istoku.

Pročitajte još:

- Raiffeisen analitičari: Cijenu nafte do kraja godine određivat će situacija na Bliskom Istoku

Foto: Soundset

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram