Zatvori
Poslovni Puls
02/03/2012

Šefovi eurozone ne vjeruju Grcima: Moramo postaviti posebnog povjerenika zaduženog za Grčku

EU bi trebala imenovati posebnog povjerenika zaduženog isključivo za rekonstrukciju Grčke, kazao je šef Eurogrupe Jean-Claude Juncker...

"Mi ne želimo ponižavati grčki narod. Rekonstrukcijski povjerenik trebao bi biti pozitivna ličnost, a ne netko tko će patronizirati Grčku", odgovorio je Jean-Claude Juncker na pitanje zastupnika EP-a koji su bili skeptični prema njegovoj ideji i koji su ukazali na činjenicu da je njegova ranija ideja o imenovanju posebnog povjerenika koji bi imao sve ovlasti nad grčkim proračunom u u Grčkoj dočekana s velikim bijesom, prenosi Index.

"Slučaj Grčke je jedinstven. Nemoguće je imati monetarnu uniju sa zemljom koja se ne pridržava zajedničkih pravila.  Sama struktura grčke ekonomije je različita od svih drugih u eurozoni. Njihova vanjska trgovina je diverzificirana i nepovezana s ostalim euro ekonomijama. Zato apeliram na postavljanje povjerenika zaduženog samo za Grčku", rekao je Juncker.

Međutim, njegova ideja nije skupila puno poklonika. "Novi ekonomski program određen za Grčku provesti će isključivo grčka vlada. Pritom se zahvaljujemo podršci Europske komisije, ali to je dovoljno", kazao je grčki premijer Lucas Papademos.

Pročitajte još:

- Nobelovac Paul Krugman: Grčka ima sve manje izbora, izlazak iz eurozone sve vjerojatnija opcija

- Legendarni William Engdahl: Njemačka ima plan istjerati Grčku iz eurozone!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram