Zatvori
Poslovni Puls
01/03/2012

Sky Office: Svibanj donosi dovršetak izgradnje 100 milijuna eura vrijednih nebodera u Zagrebu

Za svibanj je najavljen dovršetak gradnje "Sky Officea", dva eliptična tornja s 22 etaže na Zagrebačkoj aveniji...

Iako spojeni, tornjevi funkcioniraju kao dvije odvojene građevine, a riječ je o tzv. zelenoj gradnji. Posebno stakleno pročelje daje specifičan dojam građevini ali i njezinu okolišu. Na spojnom dijelu tornjeva koji se nalazi na sedmom katu planiran je tzv. "Sky Garden", prostor za odmor korisnika tornjeva. S uredima su dizalima izravno povezane četiri etaže podzemne garaže sa 659 parkirališnih mjesta.

Kako kažu u Zagreb montaži, počelo je iznajmljivanje, a 70 posto prostora tornja spomenutog investitora već ima buduće korisnike, piše Večernji.

Tornjevi Sky Office sagrađeni su na parceli od 7640 četvornih metara, dok je zdanje ukupne bruto površine veće od 74 tisuće kvadrata. U prizemlju se planiraju trgovine, kafić i slično, a restoran za zaposlene na 21. katu.

"Sky Office povezuje dizajn, funkcionalnost i energetsku učinkovitost i postavlja nove standarde za poslovne zgrade: organizacija uredskih prostora, krovni vrt, stakleno pročelje pune visine, komunikacijska povezanost, sustavi sigurnosti, najnoviji sustavi grijanja i hlađenja i napredni sustavi namijenjeni uštedi energije svrstavaju ovu zgradu u vrh zagrebačkih arhitektonskih dostignuća", poručuju investitori.

Vrijednost projekta iznosi 95 milijuna eura.

Pročitajte još:

- Vlasnik Empire State Buildinga izlazi na burzu kroz IPO težak 1 milijardu američkih dolara

- REKORD: U Azerbajdžanu se gradi neboder – monstrum visok zapanjujućih 1.050 metara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram