Zatvori
Poslovni Puls
01/03/2012

Radujte se narodi: Radimir Čačić kaže da u slučaju njegovog neuspjeha možemo početi "umirati"

Potpredsjednik vlade Radimir Čačić u razgovoru za Večernjakov Forum dao je poprilično crne prognoze ekonomske budućnosti u slučaju da najavljeno "ponovno pokretanje gospodarstva" ne bude uspješno...

"Naš je cilj uspostaviti mehanizam koji će eliminirati stanje u kojem svi umiru, pa i najjači. Nema happy enda u ovom stanju. Svi umiru na kraju – i Todorić i banke. Ako je sustav takav da nešto s troškom 80 preživljava, a s troškom 100 umire, onda ne treba željeti da svi umru s troškom 100, nego da prežive s manjim troškom. Mi nismo u stanju odgovoriti na krizu, a tako ne bi smjelo biti. Ne postoji plan B", izjavio je Radimir Čačić u intervjuu objavljenom u tjedniku Forum.

Čačić je rekao da je normalno "da jedan dio tvrtki nestaje u krizi i to je ono što je ljudima najvidljivije". Najavljuje da će Hrvatska u rujnu "osjetiti da će stotine naših tvrtki svih profila uvidjeti da ova zemlja ide u jedan novi zamah, pozitivan i optimistički, sa zapošljavanjem i pametnim investiranjem, a ne blebetanjem poput Pelješkog mosta i slično, čega smo se naslušali".

"Ako se rezultati ovoga što predlažem ne budu vidjeli do devetog mjeseca, onda mogu otići, jer će biti očito da nemam što raditi. Za mene u ovom poslu kojeg sam se prihvatio ne može biti nekih politikantskih mrljanja tipa 'ako ne bude ovo, onda će biti ono'. Nema plana B i to sam jasno rekao. Možemo izabrati želimo li oživjeti ili ćemo i dalje polako umirati. A ja u umiranju neću sudjelovati", poručuje dramatično Čačić.

Prvi potpredsjednik Vlade, kako navodno voli da ga se oslovljava, ističe kako će bolni rezovi, koje provodi Vlada Zorana Milanovića zaista otvoriti nova radna mjesta.

"Naravno da to ljude jedino zanima, ali trebamo ljude koji rade, a ne ljude koji se prave da rade. A tvrdnje naših medija i ekonomista da to nije rješenje ili su zlonamjerne ili ne razumiju. Ta količina gluposti i zločestoće koju neki naši ekonomski stručnjaci izbace je nevjerojatna", ističe Čačić.

Pročitajte još:

- Radimir Čačić ima smisla za dramu: Ne postoji plan B, do rujna moramo biti u punom zamahu ili…

- Radimir Čačić: Gospodarstvo pokrećemo kroz novi investicijski ciklus težak 7 milijardi kuna

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram