Zatvori
Jasmin Hadzic
01/03/2012

Bivši urednik popularnog Mashable bloga Ben Parr pokrenuo vlastiti startup

Posljednjih nekoliko mjeseci pojavio se zanimljiv trend među tehnološkim blogerima - sve više njih okreće se pokretanju vlastitog biznisa...

Danas stiže vijest kako bivši urednik popularnog bloga Mashable, Ben Parr, ima vlastiti tehnološki startup. Za sada nije poznato na čemu točno Parr i njegova poslovna partnerica Hilary Karls rade, budući je startup još uvijek u tzv. stealth fazi razvoja.

U opisu objavljenom na servisu startup zajednice AngelList stoji kako je "Peep Project" - "inteligentni pomoćnik za informacije".

"Mislimo da je način na koji vršimo interakciju sa sadržajem - pokvaren. Znamo da postoji bolji način", poručuju Parr i Karls.

Zanimljivo, u posljednjih nekoliko mjeseci primijetili smo trend u kojem tehnološki blogeri sve češće postaju poduzetnici. I doista, trenutak ne može biti bolji - dok globalna ekonomija ispred sebe ima velike izazove i prepreke, tehnološka industrija cvjeta, a sve više internetskih kompanija (uspješno) izlazi na burzu.

Parr je posljednji u nizu tehnoloških novinara i blogera koji su odlučili postati poduzetnici.

Tako je Michael Arrington pokrenuo vlastiti ulagački fond, Paul Carr ima medijski startup, a Sarah Lacy ima svoj "novi" TechCrunch.

Umreženost s vodećim ljudima Silicijske doline i iskustvo u promociji i stvaranju medijskog hypea mogla bi se pokazati kao dobra kombinacija i uspješna poslovna strategija za ove blogere/poduzetnike...

Pročitajte još:

- Nastavlja se egzodus novinara: TechCrunch napustio i urednik Erick Schonfeld

- WEB: Popularni startup/tehnološki blog VentureBeat dobio novi “ušminkani” dizajn

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram