Zatvori
Poslovni Puls
24/02/2012

Odličan izbor Milanoviću: Nova šefica Porezne uprave bankama duguje 150.000 kuna

Kakvu divnu novu šeficu Porezne uprave imamo...

Premijeru Ivi Milanoviću stiglo je anonimno pismo zabrinutih građana i stranačkih kolega u kojem upozoravaju na četiri pravomoćna ovršna rješenja protiv ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović-Smiljanec, koje ona odbija primiti.

Riječ je o nepodmirenom dugu od ukupno 149.000 kuna prema Privrednoj i Zagrebačkoj banci, prenosi HRT.

Virovitički Općinski sud potvrdio je istinitost navoda iz anonimnog pisma odnosno pojasnio da su vođeni sudski postupci i da su dva rješenja već pravomoćna, a za dva se čeka izdavanje potvrde o pravomoćnosti. Pošiljatelji anonimnog pisma smatraju da osoba koja nije podmirila dug, ne može obavljati nijednu dužnost, a osobito ne dužnost ravnateljice Porezne uprave.

Njezin šef ministar financija Slavko Linić odbio je bilo što komentirati dok se, kako je rekao, ne upozna s predmetom.

Ravnateljica je poslala svoju reakciju u kojoj među ostalim stoji kako su sva njena navedena dugovanja prema bankama poravnana. Dodaje da se još samo vodi spor pred sudom u kojem je ona sudužnik, a suprug jamac za obrt koji je u stečaju.

"Demantiram sve navode iz anonimne prijave. Sudski sporovi koje sam vodila vezano za kamatu na kreditnim karticama sa spomenutim bankama su završeni i sva dugovanja su po okončanju sporova i na vrijeme podmirena. Jedini sudski spor koji se trenutačno vodi jest spor oko obrtničkog kredita u kojem sam ja sudužnik, a moj suprug jamac, a koji se trenutno vodi pred Općinskim sudom u Virovitici. Naime, glavni dužnik, obrt bar Oko završio je u stečaju, a ja sam kao sudužnik podmirivala rate kredita do svibnja prošle godine. Kako ni na koji način suprug i ja nismo uspjeli mirno riješiti to pitanje, ono se rješava sudskim putem. Izražavam žaljenje što se na ovakav način pokušava skrenuti pozornost sa stvarnih problema o kojima sam javno govorila proteklih dana", stoji u priopćenju Nade Čavlović-Smiljanec.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram