Zatvori
Poslovni Puls
21/02/2012

Evo prilike za Hrvatsku: Obnovljivi izvori energije mogu otvoriti 14.500 novih radnih mjesta

Evo jedne sjajne prilike za otvaranje novih radnih mjesta u sektoru koji će tek ostvariti pravi "boom"...

Njemačka politička zaklada Hanns-Siedel-Stiftung u suradnji s Udrugom za proučavanje hrvatske političke povijesti "Neda Prpić-Gamiršek" i Institutom za međunarodne odnose u ponedjeljak je u Bjelovaru na međunarodnoj konferenciji o obnovljivim izvorima energije predstavila projekt pod nazivom "Mogućnosti korištenja obnovljivih izvora energije i energetska učinkovitost u gradovima i općinama".

Riječ je o projektu koji se provodi uz potporu njemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj, a cilj mu je podizanje svijesti i informiranje građana i lokalnih dužnosnika o uzrocima i posljedicama klimatskih promjena te mogućnostima primjene obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

Prema nekim analizama u Hrvatskoj je moguće kroz energetsku efikasnost, korištenje energije sunca, vjetra i biomase do 2020. godine otvoriti izravno 14.500 radnih mjesta, a neizravno još 65.000 te pritom smanjiti emisiju CO2 za 6,6 milijuna tona!

Neke inicijative u tom smjeru već su pokrenute - poput 45 milijuna eura vrijedne vjetroelektrane koja se gradi kraj Dubrovnika.

Pročitajte još:

- Evo ideje: Brodogradilišta bi se preko noći preporodila ako krene izgradnja pomorskih vjetroelektrana!

- ANALIZA: Hrvatski energetski sektor velika je prilika za privlačenje značajnih direktnih stranih ulaganja 

Foto: Flickr, Izvor: Večernji list

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram