Zatvori
Poslovni Puls
20/02/2012

Upozorili smo Vas na vrijeme: Natočite gorivo što prije, od ponoći rastu maloprodajne cijene!

Na vrijeme smo Vas upozorili. Neslužbeno se doznaje kako nas od ponoći očekuje novo poskupljenje benzinskih i dizelskih goriva...

Prema informacijama koje je objavio Dnevnik Nove TV, nova cijena najtočenijeg eurosupera 95 od ponedjeljka u ponoć tako će iznositi 10 kuna i 46 lipa za litru. Eurosuper 100 će premašiti 11 kuna i doći na 11,02 kune. Eurosuper 98 koštat će 10,79 kuna.

Eurodizel se primiče onoj psihološkoj granici od 10 kuna i nova mu je cijena 9 kuna i 94 lipa, a dizel ide na 9,64. Oni koji se griju na plinska ulja nadat će se skorom zatopljenju jer i ona poskupljuju na 7 kuna i 16 lipa. Loše vijesti su i za seljake i ribare jer plavi dizel poskupljuje na 6 kuna i 36 lipa.

Slovenija, Austrija i Mađarska već imaju cijene goriva više nego u Hrvatskoj.

Kako će se kretati cijene u budućnosti teško je predvidjeti. Mnogi prognoziraju poskupljenje i cijene kakve već imaju zemlje zapadne Europe poput primjerice Italije, Francuske i Njemačke gdje su goriva skuplja i od 12 kuna.

Eksplozivna situacija na Bliskom Istoku i posljednje napetosti u Iranu mogle bi dovesti do još dramatičnijeg rasta maloprodajnih cijena nafte na europskom tržištu.

Strah nas je i pomisliti što bi se moglo dogoditi u slučaju da Iran zaista uvede onu zabranu uvoza iranske nafte u Europsku uniju.

Pročitajte još:

- Građani na Facebooku 22. veljače organiziraju masovni bojkot SVIH hrvatskih benzinskih postaja!

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram