Zatvori
Poslovni Puls
18/02/2012

Ivica Todorić: Optimističan sam za Hrvatsku, a Mercator može kupiti Konzum "ako će ga korektno platiti"

Čelnik koncerna Agrokor u intervjuu objavljenom u Jutarnjem listu potpuno neočekivano kazao je kako je spreman prodati Konzum slovenskom Mercatoru, "ako će ga korektno platiti"...

"Energičan i vrlo živ u razgovoru, Todorić ne skriva optimizam", započinje Jutarnji list intervjuu s najbogatijim Hrvatom i predsjednikom koncerna Agrokor.

"Mislim da je vrlo ozbiljno vrijeme, da svaka građanka i građanin, svi društveni čimbenici, moraju dati maksimalan doprinos u ovakvim vremenima. Hrvatska treba investicije, treba novu zaposlenost, a u konačnosti i podizanje potrošnje, treba konkurentno gospodarstvo i kontrolu troškova na svim razinama. Vlada premijera Milanovića je vrlo ambiciozno krenula upravo ovim smjerom i to s dovoljno hrabrosti i optimizma. No bez aktivnog uključenja sindikata, sela, civilnog društva, poslodavaca i dr. ne može biti uspjeha", ističe Ivica Todorić i dodaje kako Hrvatska ne smije zaostati za Europom, koja će, po njemu, već u drugom kvartalu ove godine početi izlaziti iz recesije.

Todorić ističe kako nitko više od njega ne želi da ova Vlada uspije i ponovno "pokrene" gospodarstvo. "Ako oni propadnu, ja propadam s njima. Ako agencije njima sruše rejting, srušit će i meni", kaže Todorić.

"Strašno ovisi o tome što će se događati u okruženju. Ako ono bude dobro, sve će se u Hrvatskoj ubrzati. Doći će brojne velike investicije. Razgovaram s nekoliko velikih investitora. Nisu svi iz naše branše, ali kako smo veliki svi dolaze k nama kako bismo možda bili partneri. Samo na temelju tih razgovora znam da najmanje dvije milijarde eura čekaju dobar trenutak da uđu u Hrvatsku. To bi se moglo dogoditi krajem ove ili početkom sljedeće godine. To je za Hrvatsku rješenje barem za četiri godine. Okolina se počela buditi."

Komentirao je i odustajanje od ponude za Mercator, kazavši da tu postoje veliki sinergijski učinci, ali i da je spreman prodati Konzum Mercatoru, ako će ga "korektno platiti".

Cijeli intervju možete pročitati ovdje!

Pročitajte još:

- Za Todorića krize NEMA: Četiri najveće Agrokorove tvrtke ostvarile neto dobit od 613 milijuna kuna

- Zajedno smo jači: Agrokor poručio da bi spajanje s Mercatorom podiglo vrijednost drugim kompanijama u regiji

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram