Zatvori
Poslovni Puls
17/02/2012

KOMENTAR: Kako je Ivo Josipović obranio ZAMP od napada povampirenih ustaša!

Prijetvorni ljudi koji u ovoj državi obnašaju većinu poluga vlasti, kad god zaglibe u aktualnim političkim temema, aktualiziraju ustaše i partizane...

Oscar Wilde je napisao: "Da biste bili popularni morate biti osrednji". I to funkionira. Iz jednostavnog razloga ako ste prljavi igrač svidjeti ćete se samo prljavima, a ako ste izvrstan samo njima. Biti popularan nije lako ni izvrsnima ni prljavima. Ne ide bez prijetvornosti.

Aktualni Predsjednik, u svojoj fantastičnoj predsjedničkoj kampanji preskočio je i ustaše i partizane i kampanju okrenuo pravednoj budućnosti. To je bilo tako dobro obavljeno da nismo niti postavili pitanje kako nas u pravedniju budućnost može odvesti čovjek koji nikada nije trpio zbog nepravde. Doduše na izbor Ive Josipovića značajniji utjecaj je imao izbor protukandidata. Izbore je dobio s najmanjom podrškom građana do tada, ali nakon izbora situacija na polju popularnosti se izmijenila.

Nedavno se cijeli kontinent poklonio životnom putu izuzetno popularnog državnika, Čeha Vaclava Havela. Za razliku od naše zvijezde, njihova je bila proganjana u doba totalitarizma. Dok je obitelj Josipovića učvršćivala svoj položaj među pripadnicima crvene buržoazije, Havelovima, prije rata uglednoj građanskoj obitelji, su oduzimali imovinu. Havelu su čak zabranili stjecanje obrazovanja, no to ga ipak nije omelo da postane širom kontinenta prizanti umjetnik. Sličan totalitaran poredak omogućio je Josipoviću dvije diplome, ali ga je kao umjetnika zakinuo za lovorike. Ništa zato. Ni prvi ni zadnji Orfej koji je tako prošao.

Da otklonim svaku sumnju. Nije mi cilj umanjiti vrijednost Josipovića kao osobe, nego ukazati da je on u neusporedivo težem položaju od Havela jer mu nedostaje iskustvo i osjećaj koji su mu potrebni, ako doista želi ostvariti ciljeve koje je obećao u svojoj kampanji.

I sad kad svi udri po Iveli, ja neću!

Pročitajte još:

- Predsjednik Ivo Josipović u tajnosti poslao srcedrapajući telegram sućuti narodu Sjeverne Koreje

- Što se ovo događa s Ivom Josipovićem: Hrvatska se kroz EU može profilirati kao “mala sila”!?

Foto: Arhiva/Predsjednik.hr, Komentar je u cijelosti prenesen s portala Pollitika.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram