Zatvori
Poslovni Puls
16/02/2012

Smilovao nam se i Nadan Vidošević: Od sada HGK-u moramo mjesečno plaćati "samo" 50 kuna

Možda nije puno - ali poduzetnike će svejedno razveseliti ova najava...

Na današnjoj sjednici Hrvatske gospodarske komore (HGK) donesena je odluka o smanjenju mjesečne članarine poduzećima. Tako će mali poduzetnici od sada umjesto 55 kuna mjesečno plaćati 50 kuna, srednji umjesto 1.500 kuna plaćat će 1.270 kuna, a članarina za velika poduzeća pada s 5.500 kuna na 4.675 kuna. Smanjeni su i obavezni doprinosi (za oko 15 posto), pa će sada 0,005 posto ukupnog prihoda tvrtke ići HGK-u.

Predsjednik HGK, Nadan Vidošević, rekao je kako će nakon sniženja članarina i doprinosa gospodarstvu ostati dodatnih 25 milijuna kuna.

Inače, HGK je prošle godine uprihodio nevjerojatnih 262,8 milijuna kuna, a uspjeli su i ostvariti dobit od 14,2 milijuna kuna. U 2012. godini očekuju prihode od 208 milijuna kuna, od čega će 180 milijuna kuna doći kroz članarinu i doprinose.

Vidošević je ujedno demantirao glasine da će HGK smanjiti plaće svojim zaposlenicima "jer su plaće u HGK-u ionako 15 posto ispod prosjeka gospodarstva, a većina naših zaposlenika ima visoku stručnu spremu".

"Ovoj Vladi treba potpora, a ne poruka. Želim Vladi da uspije u svojim nakanama. Izuzetno važnim smatram sastanak premijera i guvernera, samo se tu treba još uključitii i pravosuđe, jer će se otvoriti pitanje regulacije radničkih prava, pa bi kasnije tužbe mogle biti teret za proračun. Sudovi će morati prihvatiti nove okolnosti u kojima se Hrvatska nalazi", rekao je Vidošević komentirajući prijedlog proračuna za 2012. godinu i mini-poreznu reformu.

Pročitajte još:

- Nadan Vidošević: Budimo realni, Hrvatska već tri desetljeća nije izgradila niti jednu novu industriju

- Hrvatska do Pekinga: Vidošević bogate kineske ulagače upoznao s mogućnostima ulaganja u Hrvatsku

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram