Zatvori
Jasmin Hadzic
14/02/2012

Zynga i dalje "krvari" novac: Na FarmVilleu i drugim igrama prošle godine izgubili 404 milijuna dolara

Kalifornijski proizvođač popularnih Facebook igara poput FarmVille, CityVille i MafiaWars po prvi put je kao javno izlistana dionička kompanija objavio svoje poslovne rezultate...

Zynga je prošle godine ostvarila prihod od 1,14 milijardi dolara što je gotovo 100-postotno povećanje prihoda u odnosu na 2010. godinu (597 milijuna dolara). Proizvođač popularnih Facebook društvenih igara poput FarmVille i MafiaWars prošle je godine zabilježio i neto gubitak od visokih 404 milijuna dolara.

Sudeći po ovim rezultatima sasvim je jasno kako je Zynga i dalje iznimno neprofitabilna kompanija koja priliku za dostizanje profitabilnosti možda može pronaći u ulasku u svijet pravog klađenja i industrije igara na sreću.

Pogled na rezultate iz posljednjeg, četvrtog kvartala, jedako je zastrašujuć...

U posljednja tri mjeseca prošle godine Zynga je uprihodila 311 milijuna dolara, a u istom vremenskom razdoblju uspjela je "nabiti" i neto gubitak od nevjerojatnih 435 milijuna dolara.

Iz Zynge poručuju kako su veliki gubici u četvrtom kvartalu nastali zbog troškova povezanih s izlaskom na burzu početkom prosinca prošle godine.

U after-hours trgovini dionica Zynga bilježi gubitak od 2,5 posto.

Od izlaska na burzu 16. prosinca prošle godine, dionica Zynge ostvarila je rast od čak 44 posto na 14,35 dolara do kraja službene današnje grgovine.

U objavi, Zynga također navodi kako njihove igre svaki mjesec igra 240 milijuna igrača.

Pročitajte još:

- Zbog najave Facebookovog IPO-a dionica Zynge u jednom danu ostvarila rast od 17 posto!

- FOTO: Pogledajte kakvu vilu prodaje osnivač Zynge Mark Pincus za 1,8 milijuna dolara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram