Zatvori
Jasmin Hadzic
14/02/2012

Slovenski startup DoubleRecall osigurao ulaganje od 9 milijuna kuna i najavio osvajanje američkog tržišta

Uspjeh za još jedan ambiciozni slovenski internet startup...

Ovaj put riječ je o DoubleRecall-u: sustavu namijenjenom medijima za monetizaciju online sadržaja bez potrebe za naplaćivanjem čitanja pojedinih članaka. Ukratko - ukoliko posjetitelji žele početi čitati (ili pročitati do kraja) neki članak moraju na malom DoubleRecall "widgetu" prepisati tekst s fotografije, odnosno marketinške poruke - i to je sve. Osnivači DoubleRecalla kažu kako uz pomoć ovog sustava mediji na vrlo jednostavan načim mogu dodatno monetizirati svoje web stranice (a bez potrebe za naplatom pristupa sadržaju), dok oglašivači mogu postavljati sadržaj koji će korisnicima biti zabavan i pamtljiv.

Za razliku od relativno neučinkovitih banner oglasa (barem po pitanju klikova), čak 82 posto prikazivanja DoubleRecall oglasa završava s korisničkom interakcijom, što je i više nego impresivan postotak.

DoubleRecall kod nas ste možda mogli primijetiti na web stranicama Jutarnjeg lista i drugim online medijima iz EPH-ove mreže.

Inače, iza DoubleRecalla krije se mali slovenski tim koji je nakon neuspješnog traganja za ulagačima u regiji uspio osigurati nastup na jednoj prezentaciji američkog Y-Combinator startup inkubatora, a danas stiže vijest kako je DC od američkih ulagača osigurao ulaganje teško 1,6 milijuna dolara (oko 9 milijuna kuna) koje će iskoristiti za globalno širenje.

Slovenski startup prošle je godine imao prihode od 300.000 američkih dolara, a ovaj mjesec otvara i svoj ured u New Yorku, a uskoro i u Japanu.

Slovenci nešto očito rade dobro jer u posljednje vrijeme veoma često pišemo o probijanju njihovih startupova na međunarodno tržište.

Čestitamo timu koji razvija DoubleRecall i želimo im puno sreće u širenju poslovanja na međunarodno tržište!

A sada pročitajte o drugim uspješnim slovenskim startupovima:

- Aplikacije slovenskog startupa Outfit7 imaju 300 milijuna preuzimanja i žele postati novi Angry Birdsi

- Slovenski startup Vox.io oduševio američke blogere i dobio veliku promociju na TechCrunchu

- Toshl je slovenski internet startup koji želi postati europski Mint

- Slovenski startup Zemanta dobio investiciju vrijednu 3 milijuna dolara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram