Zatvori
Poslovni Puls
13/02/2012

Gasi se Vjesnik: Slavko Linić potvrdio gašenje najstarijih hrvatskih dnevnih novina?

Posljednje velike dnevne novine u većinskom državnom vlasništvu uskoro će zatvoriti svoja vrata...

Potvrdio je to ministar financija Slavko Linić nakon današnje sjednice Vlade!

U prijedlogu proračuna za 2012. godinu novinsko - izdavačkoj kući Vjesnik uopće nisu namijenjena sredstva za daljnje financiranje. Kako doznajemo, ministrica kulture Andrea Zlatar premijera Zorana Milanovića pokušala je nagovoriti na restrukturiranje Vjesnika, no čini se kako je Linićevo "rezanje" ipak prevladalo.

Bez posla će tako uskoro ostati oko stotinjak novinara, urednika, fotografa i grafičkih dizajnera.

Vjesnik je već duže vremena izložen žestokoj kritici zbog financiranja iz proračuna (samo prošle godine dobili su 18 milijuna kuna iz proračuna), padu naklade, a neki su ga optuživali da je postao najobičniji pamflet ondašnje HDZ-ove vlade premijera Ive Sanadera.

Novinari Vjesnika nedavno su pozvali Vladu da smijeni Upravu i postavi krizni menadžment – koji bi snimio financijsko stanje i pripremio list za transformaciju u javno glasilo. Čini se da za tim više neće biti potrebe.

Vjesnik su prve i najstarije hrvatske dnevne novine. Prvi broj Vjesnika izašao je davne 1940. godine. Nekoć moćni simbol hrvatskog novinarstva s dnevnom nakladom koja je prelazila brojku od 100.000 primjeraka, danas navodno ima nakladu od tek nekoliko tisuća primjeraka.

Pa, zbogom Vjesnik - ne možemo reći da ćeš nam nedostajati...

Novo (17:55)

Zbog najave gašenja, novinari Vjesnika traže hitan prijam kod premijera. Poručuju kako je "posrijedi interes krupnog kapitala za zemljište, koje vrijedi između 70 i 100 milijuna eura, a da bi se ta vrijednost aktivirala, Vjesnik je smetnja."

Novo (17:15)

"O sudbini Vjesnika Vlada još raspravlja, a ovo je bio tek osobni stav ministra Linića"', poručuju iz vladina ureda za odnose s javnošću. Čini se kako gašenje Vjesnika ipak nije tako sigurna stvar...

Pročitajte još:

- Komentar Marka Rakara: Nenad Bakić je u pravu kada kaže da je Vjesnik najobičniji parazit ovog društva

- Uzmite kokice, piće po izboru i udobno se smjestite jer…Nenad Bakić upravo je naumio uništiti Vjesnik!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram