Zatvori
Poslovni Puls
13/02/2012

George Soros ne prestaje kritizirati Angelu Merkel: Pa što ti radiš? Vodiš Europu u krivom smjeru!

Legendarni američki ulagač i milijarder George Soros ne prestaje krizirati njemačku kancelarku Angelu Merkel. Prvo je Njemačku optužio da profitira na gospodarskom slomu zemalja eurozone, a sada...

George Soros je u intervjuu za njemački Der Spiegel izjavio da njemačka kancelarka Angela Merkel "vodi Europu u krivom smjeru".

- Der Spiegel u obrani nacionalnog ponosa : Njemačka nije parazit europske dužničke krize!

"Divim se kancelarki Merkel zbog njezinih državničkih sposobnosti. No nažalost ona vodi Europu u krivom smjeru", rekao je te dodao kako se boji da se ne ponove greške iz krize 1929. godine.

Zauzeo se za "poticanje konjunkture u europskim zemljama zahvaćenim krizom putem ubrizgavanja novca, a ne tjeranjem vlada na štednju". "U protivnom ćemo ponoviti pogreške koje su Ameriku 1929. gurnule u veliku krizu. Samo što Angela Merkel to ne shvaća", rekao je.

Američki financijaš nije poklonik ni ideje o uključivanju Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) u rješavanje krize. "Europa bi trebala biti sposobna sama riješiti svoje probleme", rekao je.

Za Spiegel je komentirao i situaciju u prezaduženoj Grčkoj, rekavši da odluka o odobravanju zajmova za financijsku pomoć Grčkoj uz visoke kamate nije bila dobra. "Zato se zemlja danas više ne može spasiti, a ista stvar dogodit će se i Italiji strpamo li je u luđačku košulju naplate strašnih kamata", upozorio je.

Također je upozorio da bi grčki bankrot Grčke doveo do eskalacije eurokrize, zbog čega bi vjerovnici i špekulanti "nahrupili na bankovne šaltere u Italiji i Španjolskoj i tada bi se Europa raspala".

Pročitajte još:

- Bivši njemački kancelar Helmut Kohl: Angela Merkel uništava moju Europu!

- Europljani pronašli novog krivca za produbljenje dužničke krize – Njemačka je kriva za sve naše probleme!

Foto: Flickr, Izvor: Index.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram