Zatvori
Jasmin Hadzic
10/02/2012

Profesionalna društvena mreža Linkedin ima150 milijuna članova i prihode od 522 milijuna dolara

Već smo i zaboravili da je Linkedin postao prva velika američka društvena mreža na burzi...

Profesionalna društvena mreža Linkedin jučer je objavila financijske rezultate za četvrti kvartal svoje poslovne godine. U četvrtom kvartalu Linkedin je ostvario prihode od 167,7 milijuna dolara što predstavlja impresivno povećanje od 105 posto u odnosu na prihode od 81,7 milijuna dolara u posljednjem kvartalu 2010. godine.

Kvartalna neto dobit također je ostvarila skok na 6,9 milijuna dolara (u odnosu na 5,3 milijuna dolara dobiti iz četvrtog kvartala 2010. godine).

Linkedin je jučer objavio i potpune poslovne rezultate za 2011. godinu. U promatranom razdoblju najveća svjetska profesionalna društvena mreža zabilježila je prihode od 522,2 milijuna dolara što predstavlja povećanje od 115 posto u odnosu na prihode iz 2010. godine. U istom razdoblju EBITDA (dobit prije kamata, amortizacije i poreza) povećana je na 98,7 milijuna dolara. EBITDA 2010. godine iznosila je 48 milijuna američkih dolara.

Analitičari su uglavnom zadovoljni Linkedinovim poslovnim performansama jer su njihova očekivanja nadmašena, a dionica te društvene mreže u "pre-market" trgovini danas bilježi dnevni rast od 8 posto.

Linkedin je jučer objavio kako ima više od 150 milijuna registriranih članova što je skok od 20 milijuna članova u odnosu na podatke iz studenog mjeseca prošle godine.

Pročitajte još:

- Osnivač Linkedina Reid Hoffman: Ima 4 mobitela, dnevno prima 400 emailova, a do podne odradi tri poslovna sastanka

- Šuška se: Linkedinovi oglasi za posao uskoro stižu i na Facebook!?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram