Zatvori
Poslovni Puls
08/02/2012

Domagoj Ivan Milošević: HDZ želim pretvoriti u otvorenu i demokratsku hrvatsku političku stranku

Kandidat za novog predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević danas je na svojim web stranicama i službeno predstavio "Moja uvjerenja", temelj političke platforme s kojom izlazi na HDZ-ove unutarstranačke izbore...

Između ostalog, HDZ-ovac Domagoj Ivan Milošević kaže kako je HDZ "stožerna hrvatska stranka" koja je predvodila sve strateške nacionalne interese od nezavisnosti do ulaska u NATO i EU. "HDZ ne smije biti elitistička već otvorena i demokratska. Njegovanje slobode mišljenja i različitosti ne znači odustajanje od vlastitih načela", poručuje Milošević u dijelu svoje političke platforme "Moja uvjerenja" s kojom će pokušati izboriti povjerenje HDZ-ovih izaslanika na predstojećim unutarstranačkim izborima.

Između ostalog Milošević poručuje kako HDZ mora osigurati veću zastupljenost mladih i žena u svojim redovima, a najavljuje i politički pohod na urbane sredine jer "nema nikakvog razloga da HDZ bude na margini u praktički svim velikim hrvatskim gradovima".

"Na predstojećim unutarstranačkim izborima ne bira se samo budućnost stranke već i države, ne bira se samo predsjednik stranke već i budući premijer", poručuje Milošević HDZ-ovcima.

Ako Vas zanima za što se sve zalaže ovaj kandidat za predsjednika HDZ-a, u nastavku donosimo pregled svih Miloševićevih "uvjerenja":

- HDZ treba postati suvremena demokršćanska stranka koja će čuvati naše tradicionalne vrijednosti, ali istovremeno biti upućena napretku i razvoju, spremna na promjene i okrenuta boljoj budućnosti Hrvatske u Europskoj uniji.

- Naša stranka predstavlja presjek cijelog društva i mora okupljati intelektualce i lidere u svim područjima, no ne smije biti elitistička već otvorena i demokratska. Njegovanje slobode mišljenja i različitosti ne znači odustajanje od vlastitih načela.

- Usprkos pogreškama iz prošlosti, HDZ je stožerna hrvatska stranka koja je predvodila sve strateške nacionalne interese od nezavisnosti do ulaska u NATO i EU. S novim ljudima i inicijativama želim vratiti poljuljano povjerenje u stranku i u politiku općenito, posebice mladim ljudima.

- Mladi ljudi moraju prestati biti ukras stranke kojem se obraćamo samo za vrijeme velikih stranačkih skupova i tijekom predizbornih kampanja. Želim povećati broj mladih u predsjedništvu i u Saboru te njihovo aktivno sudjelovanje zajamčiti stranačkim statutom.

- Još uvijek nismo dostigli kvalitetnu zastupljenost žena na rukovodećim pozicijama u stranci i to nam ostaje kao jedna od najvećih obveza.

- Također, nema nikakvog razloga da HDZ bude na margini u praktički svim velikim hrvatskim gradovima. Većinu smo gradova zanemarili ne nudeći vjerodostojno kandidate niti programe. To želim promijeniti i vratiti HDZ u urbane sredine.

- HDZ je prestao slušati svoje članstvo. To se mora promijeniti! Moramo početi sustavno voditi računa o onome što nam govore naši članovi i stranački dužnosnici u općinama i gradskim četvrtima.

- Deklariramo se kao stranka desnog centra, a poduzetništvo smo podržavali samo na deklarativnoj razini. Programski moramo biti nositelji gospodarskog razvoja na temelju zdravog, socijalno odgovornog, ali slobodnog poduzetništva kao jedinog jamca napretka i oslobođenja kreativnog potencijala naših građana.

- Vjerujem u smanjenje poreznih stopa kako bi se stimulirao gospodarski rast i postigao ekonomski prosperitet za sve. Zalažem se za smanjenje koncentracije usluga u rukama države, no vjerujem u snažnu državu koja postavlja okvir i jasna pravila igre, nikad ne stojeći na putu zdravom poduzetnom duhu u gospodarstvu i svim granama života.

- Hrvatska dijaspora dala je nemjerljiv doprinos državnoj samostalnosti i slobodi. Naša je dužnost da nađemo nove načine suradnje s brojnim Hrvatima i njihovim potomcima širom svijeta. Njihovu želju da i dalje pomažu Domovini treba napokon pretvoriti u realnu poslovnu i životnu priliku od koje i iseljeništvo i Hrvatska mogu imati ogromne koristi. To je, kao i zaštita interesa Hrvata svugdje u svijetu, a poglavito u BiH, velika zadaća HDZ-a.

- Opstanak Hrvata u Bosni i Hercegovini pitanje je nacionalnog identiteta cijele države, a ne samo HDZ-a. Hrvati u BiH su sastavni dio te zemlje i ne smiju biti konstitutivan narod samo na papiru.

- Naš odnos prema stvaranju države, braniteljima i dr. Franji Tuđmanu ostaje temeljna odrednica stranačke politike. Kao stranka moramo naučiti kako na pravi način štititi te vrijednosti od čestog omalovažavanja i kako ih svakodnevno uklapati u suvremene europske vrijednosti i inicijative. Na tome moramo posebno inzistirati.

- Europska unija je velika prilika za Hrvatsku. Naša državnost doživjet će svoju punu potvrdu u krugu najnaprednijih europskih zemalja s kojima postajemo punopravni partneri u svakom smislu. Otvara nam se veliko tržište znanja, kapitala i svih oblika suradnje. HDZ mora imati glavnu ulogu i u tim procesima.

- Domoljublje je prirodan i zdrav osjećaj kojega bi javne, ali i privatne institucije trebale poticati. Nacionalni interes nije geografski pojam i ne počinje te ne završava na našim granicama. Moramo proširiti naše interese.

- Vjerujem u uspostavu stabilizirajućeg poretka u kojem institucije služe čovjeku te u kojem će se novi društveni problemi rješavati novim idejama. Moja politika je politika nade! Moj pogled je upućen unaprijed!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram