Zatvori
Poslovni Puls
07/02/2012

Prosvjednici na ulicama Atene spalili njemačku i nacističku zastavu i izvikivali parole "Fašisti!" (VIDEO)

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Atena je danas poprište velikih masovnih prosvjeda protiv novih najavljenih mjera štednje, otpuštanja u javnom sektoru i smanjenja socijalnih prava...

U Grčkoj je danas počeo prvi ovogodišnji opći štrajk protiv novih mjera štednje. Štrajk su organizirala dva najveća radnička sindikata Adedy i GSEE, a prema nekim procjenama na ulice Atene danas bi moglo izaći nekoliko stotina tisuća prosvjednika. Zabilježeni su i prvi incidenti. Grupa prosvjednika spalila je njemačku i nacističku zastavu uzvikujući parole "fašisti".

Podsjetimo, EU i dalje vrši pritisak na grčku političku elitu i poziva na novu proračunsku štednju kako bi se konačno stekli uvjeti za aktivaciju novog paketa pomoći teškog 130 milijarde eura bez kojeg će Grčka bankrotirati već u ožujku kada na naplatu dođe obveznica teška 14,5 milijardi eura. Mogući povod današnjem spaljivanju zastava sigurno je bila i nedavna njemačka ideja nadzora europskih institucija nad grčkom proračunskom politikom, što su Grci bijesno odbacili i prozvali grubim napadom na grčki nacionalni suverenitet.

Zanimljivo, na videu se prosvjednici vidno muče zapaliti njemačku i nacističku zastavu, Telegraph kaže da je mogući razlog lagana kišica, dok su neki šaljivi internet komentatori zgodno primijetili kako je vrlo vjerojatno zastava visoke kvalitete napravljena u Njemačkoj, a "nesposobni" Grci nisu u stanju zapaliti niti najobičniju zastavu.

Pročitajte još:

- Grci muku muče s naplatom poreza: Pastir Stelios s 50 koza grčkoj državi duguje 10,8 milijuna eura!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram