Zatvori
Poslovni Puls
03/02/2012

Više od 2.000 klijenata Abacus Brokera konačno će dobiti svoj novac iz Credo banke

Dobre vijesti za mnogobrojne klijente "Abacus Brokera" koji su stečajem Credo banke privremeno ostali bez svojih uloga...

Stigla je dobra vijest za više od 2000 klijenata Abacus brokera koji su bili zakinuti u slučaju Credo banke. Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) uplatila je, nakon duga dva mjeseca neizvjesnosti, osiguranu štednju na račun nalogodavatelja Abacus brokera na Societe Generale Splitskoj banci. Ovisno o tome koliko su imali, svi će dobiti iznos do 400.000 kuna.

Podsjetimo, dan nakon otvaranja prisilne likvidacije Credo banke  deblokiran je njezin račun na dvije minute radi naplate mjenica, pri čemu je skinuto i devet milijuna kuna koji su pripadali klijentima te brokerske kuće, a koji je morao biti izuzet od ovrhe jer se radilo o računu posebne namjene (tzv. račun br. 13).

Kako su izvijestili na internetskoj stranici Abacus brokera, isplata će uslijediti nakon odobrenja za raspolaganjem novčanim sredstvima od strane Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA).

"Ne bi htjeli spekulirati o datumu isplate, ali kako HANFA još nema formiranu upravu, dozvolu za isplatu nije realno za očekivati prije kraja idućeg tjedna. Drago bi nam bilo, naravno, da taj datum bude što prije. U svakom slučaju, neizvjesnost oko toga da li će kunska sredstva biti isplaćena ili ne više ne postoji", poručili su iz Abacus brokera.

Pročitajte još:

- FINA zaratila s HNB-om i Rohatinskim: Nije istina da niste odgovorni za urušavanje Credo banke!

- Hanfa privremeno suspendirala Abacus Brokere, navodno zbog izloženosti likvidaciji Credo banke

Foto: Arhiva, Izvor: SlobodnaDalmacija

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram