Zatvori
Poslovni Puls
28/01/2012

NAŠA REALNOST: Bez mijenjanja kolektivnih ugovora nema otkaza u javnom sektoru

Vladin internet tim jučer je omogućio korisnicima društvenih mreža da postavljaju pitanja aktualnom ministru financija Slavku Liniću. Pruženu priliku iskoristili smo i mi...

Ono što nas je najviše zanimalo jest zašto Vlada u neslužbenom prijedlogu proračuna za 2012. godinu ponovno nije dirala prava zaposlenih u javnom sektoru tj. nije najavljeno značajnije smanjivanje preglomazne administracije, koja - a tu se gotovo svi slažu - guši zdrave i perspektivne poslovne inicijative.

A evo što Slavko Linić kaže u odgovoru na naše pitanje...

"Ovoj Vladi je dovoljno da sreže posebne dodatke koje su imali pojedinci, broj prekovremenih sati, broj zaposlenih na određeno vrijeme i broj ugovora o djelu. Tako ćemo  dobiti uštedu od 2 milijarde kuna, što je za sada sasvim dovoljno. Ovu godinu iskoristit ćemo za pregovore sa sindikatima i socijalnim partnerima kako bismo promijenili kolektivne ugovore. Siguran sam da ćemo uspjeti", rekao je Linić odgovarajući na pitanje PoslovnogPulsa upućeno putem društvene mreže Twitter.

Ako ćemo vjerovati ministru Liniću, čini se kako između postojeće situacije i ozbiljnijih "rezova" radne snage u javnom sektoru za sada stoje rigidni kolektivni ugovori koje će Vlada pokušati promijeniti već ove godine.

Nadajmo se da 2013. godine neće biti prekasno za ovakve dugo-očekivane rezove.

Naš odgovor na videu možete pogledati oko 0:45 minuta.

Za kraj moramo pohvaliti vladine internet "snage" koje su napravile zaista veliki iskorak omogućivši nam ovakvu direktnu komunikaciju s najvišim vladinim dužnosnicima.

Ako niste znali, hrvatsku vladu možete pratiti na društvenim mrežama Facebook i Twitter.

Video svih Linićevih odgovora pogledajte u nastavku:

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram