Zatvori
Poslovni Puls
24/01/2012

Javna sramota: Grčko ministarstvo financija objavilo popis s 4.000 najvećih poreznih dužnika

U posljednjem očajničkom potezu da naplati barem dio poreznih dugovanja, grčko ministarstvo financija objavilo je popis s 4.000 najvećih poreznih dužnika...

Kako javljaju agencije, na popisu se nalaze brojna "poznata" imena, pa se među najvećim poreznim dužnicima pojavljuje i bivši medijski tajkun i poznati pjevač, dok uvjerljivo najveći porezni dužnik grčkoj državi na ime neplaćenog poreza duguje gotovo 1 milijardu eura! Riječ je o 58-godišnjem knjigovođi koji trenutno izdržava zatvorsku kaznu u trajanju od 100 godina zbog porezne pronevjere.

Stoga brojni komentatori i analitičari postavljaju pitanje koliko je realno očekivati da će se objavljena porezna dugovanja ikada naplatiti, što priznaju i iz samog grčkog ministarstva financija.

Prema postojećim projekcijama, vrijednost nenaplaćenog poreza navodno se kreće oko 15 milijardi eura.

Grčka vlada još je prije dvije godine svojim međunarodnim partnerima obećala kako će poboljšati efikasnost naplate poreza, no danas je jasno da napretka nema.

Grčka ovih dana pokušava okončati pregovore s najvećim kreditorima kako bi primila novi paket pomoći međunarodne zajednice bez kojeg će još u ožujku biti prisiljena proglasiti bankrot kada ne bude mogla podmiriti obveze teške 14,5 milijardi eura.

Pročitajte još:

- Čak 42 posto luksuznih brodica u Italiji u vlasništvu osoba koje godišnje zarađuju manje od 150.000 kuna

Foto: Deviantart

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram