Zatvori
Poslovni Puls
24/01/2012

Davorin Štetner: Ovo je prava istina o mom sukobu s Mladenom Jergovićem i prijenosima Formule 1

Prošli tjedan voditelj prijenosa Formule 1 u Hrvatskoj - Mladen Jergović istupio je u javnost s najavom prekida suradnje s Kreator grupom i optužio direktora Davorina Štetnera za nekorektno vraćanje pozajmice od 50.000 eura...

Kreator grupa danas je poslala priopćenje za medije u kojem demantira da su vlasnici komercijalnih prava na Formulu 1, Formula One Management (FOM) Bernia Ecclestonea, nezadovoljni suradnjom s Kreator grupom koja od prošle godine u Hrvatskoj prenosi utrke Formule 1 putem lokalnih televizijskih postaja.

Zbog širenja neistina i narušavanja poslovnog ugleda tvrtke Kreator grupa je odlučila tužiti bivše komentatore Mladena Jergovića i Gorana Dijakovića za klevetu. Nažalost, to je jedini način kako bi se spriječilo daljnje širenje dezinformacija kojima se blati ugled Kreator grupe, stoji u priopćenju za medije.

Vlasnik Kreatora Davorin Štetner nekoliko je puta bio u Londonu i susretao se s šefom Formule 1 Bernijem Ecclestoneom. Svakom prilikom dobio je snažnu podršku u provođenju projekta. Tako je Kreator grupa sredinom prošle godine krenula s pripremama projekta prijenosa utrka Formula 1 za predstojeću sezonu. Uz potpisivanje ugovora s novim poslovnim partnerima, već dulje vrijeme se pregovara  s nekoliko vrsnih komentatora.

"Kreator grupa izvrsno surađuje s brojnim tvrtkama u Hrvatskoj koje su prepoznale vrijednost projekta prijenosa utrka Formule 1. Poručujemo im kako projekt ide dalje i kako će u 2012. biti još atraktivniji s novim licima koja će sigurno privući još veću pozornost gledatelja. Nikako nećemo dozvoliti da zlonamjerni pojedinci narušavaju ugled tvrtke i projekta", poručuje direktor Kreator grupe Davorin Štetner.

U vrlo kratkom vremenu Kreator grupa je uspjela otkupiti prava na prijenos vrhunskih sportskim događaja poput Formule 1, MotoGP-a i Volvo Ocean Racea. Tvrtka trenutno pregovara o otkupu prava za prijenos vrhunskih teniskih i nogometnih događaja tako da će 2012. godinu dočekati s još jačom ponudom.

Štetner se inače ovih dananalazi u Abu Dhabiju na poziv predsjednika tvrtke Pirelli gdje će odmah i potpisati ugovor o suradnji na projektima Kreator grupe, o čemu će više riječi biti u nadolazećim tjednima.

Štetner je svoju stranu priče oko sukoba s Mladenom Jergovićem ispričao i kroz forum objavu na službenim web stranicama Gp1.hr portala.

"Projekt je za 2011. stajao nekoliko stotina tisuća Eura. Svima koji misle da sam zaradio - nisam - na pozitivnoj nuli sam što je za mene fenomenalno! Da nismo u rujnu imali ogromnih problema s kašnjenjima potraživanja od većine televizija - sve svoje obaveze izvršili bismo na vrijeme. Od ukupne cifre pozajmice su bile samo 11% što isto smatram velikim uspjehom. Među tim pozajmicama je i ona Mladena Jergovića. Zahvalan sam mu na njoj, plaćam velike kamate i ne bunim se protiv toga. Projekt je privukao odlične oglašivače, odveli smo troje ljudi na utrke (Monza, Brazil), prenosili smo sve događaje vezane uz F1, pokrenuli smo Kreator Racing Team koji će, vjerujem pomoći mladim vozačima u HR, pokrenuli smo sveobuhvatnu promociju Formule 1 u Hrvatskoj kakva do sada nije postojala", poručuje Štetner.

Kreatorova prava na prijenos utrka Formule 1 za Hrvatsku vrijede do 1. veljače 2014. godine.

Pročitajte još:

- Nakon Formule 1, Kreator grupa u Hrvatsku donosi i izravne prijenose Moto GP utrka!

Foto: Davorin Štetner

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram