Zatvori
Poslovni Puls
23/01/2012

PORAŽAVAJUĆE: Hrvati radije biraju radno mjesto u tvrtkama u vlasništvu stranaca

Tko su najpoželjniji poslodavci i koji su razlozi njihove atraktivnosti otkriva osmo po redu istraživanje portala MojPosao o poslodavcima prvog izbora. U Istraživanju je sudjelovalo više od 1.000 ispitanika tijekom prosinca 2011. godine...

Rezultati se temelje isključivo na percepciji ispitanika: nema unaprijed ponuđenih odgovora; ispitanici sami redom navode tri poslodavca kod kojih bi se najradije zaposlili. Treću godinu za redom prvo mjesto zauzela je tvrtka dm drogerie-markt s 13,4% bodova, što je u odnosu na prošlogodišnjih 12.5% bodova. Na drugom mjestu je T-HT Grupa s 3,6%, a na trećem mjestu Agrokor s 3,4% bodova.

Među prvih 50 poslodavaca, koji su ispitanici naveli kao svoje poslodavce prvog izbora, nalaze se još (abecednim redom): Adris Grupa, Carlsberg Croatia, Croatia Osiguranje, Dalekovod, Dukat, Elektrokontakt, FINA, Franck, H&M, HAC, HGK, HNB, HRT, Hrvatske ceste, Hrvatske šume, Hrvatske vode, HŽ, IBM, IKEA, Jadran Galenski Laboratorij, Kaufland, Kraš, Müller, Nestle, Nova TV, Philip Morris, Procter & Gamble, RBA, Siemens, Vindija.

Zanimljivo je da su svoje mjesto među 50 najpoželjnijih pronašla dva nova poslodavca: švedski modni brend H&M i robna kuća IKEA, vjerojatno zbog dugogodišnjeg iščekivanja njihovog dolaska na hrvatsko tržište. Po prvi puta prošle se godine na listi deset najpoželjnijih našao i Google, koji je zadržao svoju prošlogodišnju poziciju (šesto mjesto).

Privatne tvrtke u stranom vlasništvu najpoželjnije su radno mjesto za većinu ispitanika (32%). Poražavajuća je činjenica da bi u privatnim tvrtkama u domaćem vlasništvu htjelo raditi svega 13% ispitanika, stoji u zaključku istraživanja portala MojPosao.

Pročitajte još:

- ISTRAŽIVANJE: Hrvati ne očekuju dramatične promjene na tržištu rada nakon ulaska u EU

- ISTRAŽIVANJE: Samo 7 posto Hrvata smatra da je “veza” glavni adut prilikom traženja novog posla

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram