Zatvori
Poslovni Puls
23/01/2012

Erste banka nudi iznimno povoljne kredite za kupnju 600 stanova, uglavnom na zagrebačkom području

Erste&Steiermärkische Bank d.d. u suradnji s preko 40 građevinskih tvrtki – klijenata banke, ponudila je povoljnije uvjete za kupnju preko 600 stanova od kojih se većina, oko 70%, nalazi na području Grada Zagreba...

Povoljniji uvjeti kupnje stambenog prostora očituju se u povoljnijim uvjetima kreditiranja, kao i sniženim cijenama stanova, od 25 do 30% ovisno o pojedinom graditelju. Tako se sada cijene stanova kreću od 890 do 2.900 eura/m2, ovisno o graditelju, odnosno pojedinom projektu, poručuju iz Erste banke.

Povoljnije kreditiranje uključuje fiksnu kamatnu stopu od 4,5% za prve četiri godine otplate kredita nakon čega se kamata usklađuje s redovnom kamatnom stopom za stambene kredite u Erste banci. Daljnju pogodnost ovog modela predstavlja i odobravanje stambenog kredita bez naknade za njegovu obradu, omjer hipoteke 1:1, a realizacija kredita omogućena je uz povoljnije instrumente osiguranja, bez garantnog depozita. Iznos kredita kreće se od 20.000,00 do 500.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti, a navedeni uvjeti bit će u ponudi do kraja 2012. godine. Kompletna ponuda raspoloživih stanova, kao i uvjeti financiranja, dostupni su na specijaliziranom internetskom portalu za kupnju i prodaju nekretnina - www.erstesavjetnikzadom.hr.

Povoljnije uvjete stambenog kreditiranja, kroz aktivnosti Erste banke tijekom prošle i prethodnih godina, već su prepoznali klijenti banke, o čemu najbolje svjedoči porast tržišnog udjela Erste banke u tom segmentu. Dok je tržište stambenog kreditiranja stanovništva, prema posljednjim dostupnim podacima HNB-a, u prvih jedanaest mjeseci 2011. raslo po stopi od 2,16 posto, Erste banka je u tom segmentu ostvarila rast od 3,74 posto te povećala svoj tržišni udio u stambenim kreditima na 11,95 posto.

Tijekom prošle godine Erste banka je plasirala stambene kredite građanima u vrijednosti od ukupno 616 milijuna kuna pa su oni krajem prosinca 2011. godine premašili iznos od sedam milijardi kuna, stoji u priopćenju iz Erste banke.

Pročitajte još:

- Vlada sprema poticaje: Za kupnju prvog stana moći ćete dobiti bespovratni poticaj od čak 15.000 eura

Foto:Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram