Zatvori
Poslovni Puls
21/01/2012

Premijer Zoran Milanović: Glasajte za ulazak u EU jer je to prilika da se hrvatski čovjek dokaže (VIDEO)

Premijer Zoran Milanović večeras je gostovao u HTV-ovom dnevniku gdje je komentirao sutrašnji referendum o ulasku u Europku uniju i usput potvrdio rast PDV-a na 25 posto...

"Ja ću glasati za Europsku uniju jer mislim da je to dobro za Hrvatsku, jer time pružamo šansu hrvatskom talentu i hvatskom čovjeku da se dokaže", rekao je večeras u Dnevniku HTV-a premijer Zoran Milanović. Dodao je kako misli da većina građana misli isto ida će to potvrditi na referendumu.

Premijer je rekao i kako se ovih dana manje bavi referendumom a više dnevnim stvarima, naročito proračunom. Kazao je kako će prvi put od 90-te Hrvatska imati manji proračun. "Želimo u ovim teškim trenucima ostvariti kakav takav rast - to smatramo uspjehom", rekao je Milanović. Potvrdio je najavu podizanja PDV-a na 25 posto, ali je dodao da će se to amortizirati nultim i manjim stopama na "socijalne" proizvode te drugim mjerama - primjerice povećanjem neoporezive osnovice na 3 tisuće kuna.

Govoreći o projektu pregleda financijskog i operativnog stanja u ukupno 21 ministarstvu, zavodu i javnom poduzeću Milanović je naglasio kako je ostao šokiran podatkom objavljenim u medijima da će cijeli projekt koštati šest milijuna eura. "Radi se o pet do šest milijuna kuna, koje neće biti plaćene samo jednom konzultantu", rekao je premijer.

Pročitajte još:

- 4. sjednica Vlade: Ukinute povlaštene saborske mirovine i najavljena nezavisna revizija javnih financija

Foto/Izvor:HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram