Zatvori
Poslovni Puls
20/01/2012

Srbijanski medijski mogul Željko Mitrović prodaje dio Pink TV-a njemačkom RTL-u i Georgeu Sorosu

Željko Mitrović potvrdio je glasine o prodaji dijela svoje Pink televizije stranim ulagačima...

Željko Mitrović pregovara o prodaji dijela Pink televizije. Najveći medijski mogul Balkana ekskluzivno je za Telegraf.rs otkrio kako su u toku završni pregovori s tri velike medijske grupacije koje bi trebale postati Pinkovi strateški partneri.

U pitanju su njemački RTL, švicarski Ringier Axel Springer i britanski Mid Europa Partners (vlasnik kabelske mreže SBB).

Neslužbeno se doznaje kako iza Mid Europa Partnersa stoji mađarsko - američki ulagač George Soros.

"Pink još uvijek nije prodan, već su u tijeku pregovori s tri najveće europske medijske grupacije oko postizanja dogovora o strateškom partnerstvu, kojim bi jedna od njih postala manjinski vlasnik Pinka.
U pitanju su RTL, Ringier Axel Springer i Mid Europa partners, a s jednom od te tri kompanije pregovori su u završnoj fazi. Ipak, još uvijek ništa nije završeno, ali u svakom slučaju najkasnije do svibnja Pink će dobiti veliko  pojačanje", potvrdio je Mitrović Telegrafu.

Mitrović je ujedno demantirao kako planira prodati 49 posto Pink TV-a.

"Postotak je nebitan, već snaga i namjera strateškog partnera, uz pomoć koga ćemo, poslije Balkana, krenuti u osvajanje Europe. Da li će biti 10, 20 ili više posto, još uvijek nije odlučeno", rekao je Mitrović.

Pročitajte još:

- Tajkun pobijedio Hrvatsku: Privremeno zaustavljena prodaja Mitrovićeve luksuzne jahte!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram