Zatvori
Jasmin Hadzic
19/01/2012

Slovenski startup Vox.io oduševio američke blogere i dobio veliku promociju na TechCrunchu

Evo jedna inspirativna priča iz susjedne Slovenije...

Slovenski internet startup koji razvija sjajnu besplatnu VOIP aplikaciju za besplatan razgovor putem interneta - jučer se našao izdvojen na naslovnici utjecajnog američkog tehnološkog bloga TechCrunch. TC-ov bloger Robin Wauters vidno oduševljen slovenskim internet "internet telekomom"  piše kako Vox.io može postati sljedeće velika europska startup senzacija koja bi mogla nastaviti tamo gdje je stao još jedan europski startup - danas sveprisutni div Skype.

U mnogočemu Vox.io je zaista vrlo sličan Skypeu.

Ukoliko se do sada niste služili Vox.io-om, možemo ga opisati kao Skype kojeg ne morate instalirati niti preuzimati na računalo. Sve funkcije Vox.io-a dostupne su iz samo internet preglednika.

Vjerojatno najzanimljivija opcija je stvaranje jednokratnih linkova za video ili audio poziv. Tako možete u samo nekoliko klikova mišem stvoriti link koji trebate proslijediti osobi s kojom želite razgovarati  - i to je to. Nema instalacija, a najbolje od svega - Vox.io je dostupan i kao iPhone aplikacija. Razgovori između korisnika na internetu su besplatni, dok se za pozivi na mobitele ili zemaljske linije naplaćuju.

Vox.io razvija mali, ali ambiciozni slovenski razvojni tim i direktor Tomaž Štolfa.

TechCrunch navodi kako se Vox.io u ovom trenutku financira kapitalom malih privatnih ulagača (anđeli ulagači) i startup inkubatora Seedcamp.

Wauters u svom članku piše kako će Vox.io uskoro objaviti zatvaranje nove ulagačke runde.

"Susjedima" čestitamo na promociji na TechCrunchu i želimo puno sreće u daljnjem razvoju!

Pročitajte još:

- INTERVJU: Vladimir Nikolić, suosnivač srpskog aukcijskog portala Limundo

- INTERVJU: Startup guru Berislav Lopac otkriva sve tajne i zamke domaće startup scene

Foto:Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram