Zatvori
Poslovni Puls
19/01/2012

Oni preuzimaju svijet: Nakon Talijana i Grka i Slovenci bi mogli dobiti premijera - bankara Marka Voljča

Slovenski predsjednik Danilo Tuerk neformalno je predložio strankama da za mandatara nove vlade izaberu Marka Voljča, nekadašnjeg direktora Nove Ljubljanske banke, sada direktora odjela za istočnu Europu i Rusiju u belgijskoj bankarsko-osiguravateljskoj grupi KBC...

Taj predsjednikov i dalje neformalni prijedlog trebalo bi osigurati širu političku potporu parlamentarnih stranaka. Ako se takva potpora osigura, Voljč je u nekoliko razgovora s Tuerkom izrazio spremnost da formira takvu vladu koja ne bi bila tehnička u klasičnom smislu riječi, nego kompetentna vlada koja bi imala i široku političku potporu.

Tuerk je izjavio da očekuje kako će stranke u konzultacijama i raspravama u idućih sedam dana izreći svoje mišljenje o prijedlogu. Naime, za sedam dana istječe rok do kada Tuerk parlamentu i službeno treba podnijeti prijedlog za mandatara nove vlade.

Slovenski predsjednik rekao je da je o tome razgovarao i s relativnim pobjednikom izbora Zoranom Jankovićem, koji bi se u slučaju da se za mandatara službeno predloži Voljč odrekao svoje mogućnosti da po drugi put bude predložen.

"Slovenija na čelu vlade treba uglednog čovjeka s ugledom i referencama, čovjeka koji će biti sposoban suočiti se s problemima i rješavati ih. Voljč jest prava osoba za to", rekao je Tuerk. Naglasio je da je zabrinut stanjem u kojemu Slovenija još nema vladu dok se gospodarska situacija zaoštrava.

Pročitajte još:

- Hrvatska pred bankrotom, a saborski zastupnici plaćeni poput onih u Španjolskoj

Foto: redhawk500.wordpress.com, Izvor: HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram