Zatvori
Jasmin Hadzic
13/01/2012

Rupert Murdoch konačno priznao: MySpace je bio pogreška na sve moguće načine

Rupert Murdoch nedavno se pridružio mikro-društvenoj mreži Twitter i od tada svoje pratitelje zabavlja zanimljivim komentarima i razmišljanjima...

Ironično, Rupert Murdoch koristi društvenu mrežu Twitter kako bi pričao o svojoj bivšoj društvenoj mreži MySpace.

"Puno je pitanja i šala o MySpaceu. Odgovor je jednostavan - zabrljali smo na svaki mogući način i naučili puno vrijednih lekcija", napisao je Murdoch u svom posljednjem "tweetu".

Murdochov News Corp je preuzeo nekoć vodeću društvenu mrežu MySpace još 2005. godine za tada basnoslovnih 580 milijuna dolara. Cijelim nizom potpuno promašenih odluka poput one o ranoj monetizaciji mreže (s hrpom užasnih oglasa) koja je nepovratno uništila korisničko iskustvo - MySpace je vodeće uloge u području online komunikacije prepustio Facebooku i Twitteru koji su u samo nekoliko godina osvojili svijet.

MySpace se jedno vrijeme pokušao izvući na pojam "zabavne društvene mreže" posvećene glazbi i filmovima, ali korisnici su nastavili napuštati Murdochovu digitalnu perjanicu da bi je sredinom prošle godine News Corp za simboličnih 35 milijuna dolara prodao oglašivačkoj kompaniji Specific Media koja je najavila veliki preokret u poslovanju i fokusu MySpacea, ali do danas ništa novog nije napravljeno.

Dobro je biti Rupert Murdoch, najveći medijski tajkun svih vremena.

Onda si možeš priuštiti tu "greškicu" tešku 500 milijuna dolara i nastaviti dalje kao da se ništa nije dogodilo...

Pročitajte još:

- BLAMAŽA: Twitter zabunom verificirao lažni profil Murdochove supruge Wendi Deng i stvorio veliku zbrku

Foto:Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram