Zatvori
Poslovni Puls
11/01/2012

Nećete vjerovati, ali INA istražuje mogućnost da se kraj Dubrovnika nalazi veliko nalazište nafte i plina!

Kako doznaje DubrovnikNet - INA istražuje mogućnost da se 40-tak milja od Dubrovnika nalazi veliko nalazište nafte i plina...

"Krajem 2011. godine započelo je snimanje 2D i 3D seizmike na istražnim prostorima srednjeg i južnog Jadrana. Za navedene je radove na lanjskom javnom natječaju angažirana tvrtka Compagnie Générale de Géophysique (CGG)", potvrdili su iz INA-e te navode i kako imaju sve potrebne dozvole. Kako se neslužbeno doznaje riječ je ugovoru vrijednom više od 50 milijuna kuna, javlja DubrovnikNet.

Tehnička Vlada raspisala je 5. prosinca javni natječaj kojim se nude petogodišnja prava na 14 istražnih prostora, koji se protežu od zapadne granice sa Slovenijom do istočne granice sa Srbijom, no nova Vlada odlučila je poništiti taj natječaj. Istodobno, na Staru godinu Ina je ostala bez prava za istraživanje u srednjem i južnom Jadranu.

Podsjetimo, istraživanja stručnjaka ruskog Gazpromnjefta pokazala su da i Dubrovniku blisko Konavosko polje leži na značajnim količinama nafte.

Još u rujnu 2009. rudarsko-geološka studija Dubrovačko-neretvanske županije koju je napravio Hrvatski geološki institut iz Zagreba otkrila je na području dubrovačke županije značajne zalihe zemnog plina.

Čini se kako bi Dubrovnik osim turizma uskoro mogao imati i respektabilnu industriju nafte i plina...

Pročitajte još:

- DOBRE VIJESTI: Kraj Dubrovnika niče 45 milijuna eura vrijedna vjetroelektrana sa 16 turbina 

Foto:Screenshot

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram