Zatvori
Poslovni Puls
09/01/2012

Slavko Linić je samo rekao ono što svi već znamo: Hrvatska tone u novu recesiju!

Novi ministar financija nije izbjegavao komentirati posljednje pisanje Financial Timesa o Hrvatskoj kao izglednom kandidatu za ulazak u recesiju u 2012. godini...

"Budimo iskreni, nedvosmisleno smo ugroženi i da, kandidat smo da zaista potonemo u recesiju", izjavio je novi ministar financija Slavko Linić za RTL. Hrvatska vlada će s novim proračunom koji bi se u Saboru trebao pojaviti negdje tijekom veljače - poslati poruku kako se "mora štedjeti". Moramo steći povjerenje rejting agencija kako ne bi došlo do revizije hrvatskog kreditnog rejtinga, kazao je Linić i dodao kako se nada da nam ulagači neće "okrenuti leđa".

Linićeve tvrdnje je podupro i analitičar Splitske banke Zdeslav Šantić kazavši kako će Hrvatska tijekom ove godine zabilježiti pad gospodarskih aktivnosti na godišnjoj razini. Šantić u ovoj godini očekuje pad BDP-a od čak 2 posto.

Podsjetimo, u svom komentaru za Financial Times, direktor bečkog Instituta međunarodne ekonomske studije Michael Landesmann napisao je kako su Mađarska i Hrvatska najvjerojatnije kandidatkinje za nastavak recesije u 2012. godini. "Hrvatsku je, kao i Mađarsku, prvi val financijske krize pogodio direktno, i vrlo teško, a nedavni šokovi u eurozoni mogli bi ih odvući u dublju recesiju", rekao je Landesmann.

Pročitajte još:

- Više nema sumnje – Slavko Linić je naumio provesti privatizaciju Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram