Zatvori
Poslovni Puls
05/01/2012

Agrokor, Kraš i Atlantic grupa svojim će zaposlenicima davati ZET-ove karte, a ne naknade za prijevoz?

Javna je tajna da Zagrebački holding muke muči sa ZET-om odnosno njihovim financijskim rezultatima...

Osim s dramatičnim povećanjem cijena gradskog prijevoza kroničnu neprofitabilnost ZET-a Holding navodno namjerava riješiti posebnim ugovorima s velikim kompanijama koje bi umjesto 290 kuna naknade za prijevoz svojim radnicima dijelili ZET-ove mjesečne radničke karte, doznaje portal Zagrebancija.

Njihov izvor iz vrha Holdinga potvrdio je kako je želja potpisati ugovore s Agrokorom, Krašom, Atlantic grupom i ostalim većim tvrtkama i tako omogućiti dodatni prihod ZET-u kojim bi se nagomilani dug napokon smanjio, a ZET, samim time i Holding, spasio.

"Tih 290 kuna je naknada formirana po našoj cijeni radničke karte koja sada ide gore, ali mi smo spremni naplatiti tu cijenu tvrtkama mjesečno za cijelu godinu, što će njima ispasti jeftinije. Naime, time bi oni zapravo platili 10 mjeseci, a ne 12, a ZET bi imao siguran kontinuirani prihod. Sada se tih 290 kuna, koje veće tvrtke s kolektivnim ugovorom moraju isplaćivati, daju u obliku novca jer je to neoporeziv izdatak. Tada građani to troše na druge stvari, a ne za prijevoz. Sada vjerujemo da, ukoliko ponudimo popust tvrtkama, ne samo da se njima i nama isplati, već i Gradu jer davanjem pokaza možda i rasteretimo promet u gradu", ističe neimenovani izvor portala Zagrebancija.

Informaciju je navodno potvrdio i sam direktor ZET-a, Dubravko Baričević, koji je rekao da su pregovori s raznim tvrtkama u tijeku i da dobro napreduju.

Pročitajte još:

- Kraj jedne ere: Bandić ukida besplatni tramvaj prijevoz u središtu Zagreba!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram