Zatvori
Poslovni Puls
05/01/2012

Tržište novca: Pad tečaja EUR/USD na međunarodnim deviznim tržištima

Na trgovanje na međunarodnim deviznim tržištima utjecali su mješoviti signali, odnosno s jedne strane solidne ekonomske objave u EU i SAD-u, a s druge dužnička kriza u eurozoni...

Zbog visoke neizvjesnosti tečaj EUR/USD je pao s 1,305 na 1,290 dolara za euro, ali je na samom kraju dana vrijednost eura ipak malo porasla pa je trgovanje zatvoreno na razini od 1,295 dolara za euro.

U srijedu je na domaćem deviznom tržištu prevladavala povećana potražnja za devizama sa strane korporativnog sektora, koju je pratila i blago povećana potražnja za devizama sa strane bankarskog sektora. Tako je tečaj EUR/HRK nakon otvaranja na razinama oko 7,535 kuna za euro dospio do razina oko 7,550 kuna za euro.

Nakon toga je uslijedila devizna intervencija HNB-a  na kojoj je prodano 197 milijuna eura po prosječnom tečaju od 7,532527 kuna za euro. Posljedično, dan je zatvoren na razinama oko 7,530 kuna za euro.

Srednji tečaj EUR/HRK na tečajnici HNB-a za danas iznosi 7,532976 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram