Zatvori
Poslovni Puls
05/01/2012

A kako će to Veljko Ostojić natjerati ugostitelje da snize svoje cijene ako PDV zaista padne na 10 posto?

Ako je suditi po posljednjim medijskim natpisima i komentarima članova Kukuriku koalicije - sve je izvjesnije kako će stopa PDV-a za restorane, kampove i privatni smještaj uskoro biti snižena na 10 posto...

Novi ministar turizma Veljko Ostojić tako je na jučerašnjem druženju s predstavnicima medija kazao kako će smanjenje PDV-a biti moguće jedino ukoliko se strukovne udruge obvežu na potpisivanje sporazuma kojim će se regulirati sniženje cijena turističkih i ugostiteljskih usluga, ulaganje u daljnje podizanje kvalitete usluge i konkurentnosti, te novo zapošljavanje ili ako to ne bude bilo moguće - zadržavanje postojećih zaposlenika.

"Bez takvog dogovora ne može biti sniženja stope PDV-a", rekao je Ostojić i dodao kako se nada da će "korekcija" stope PDV-a obilježiti predstojeću ovogodišnju turističku sezonu. Zanimljivo neki mediji pišu kako će se smanjenje PDV-a tek "ograničeno" odnositi na putničke agencije koje sada plaćaju punu stopu poreza od 23 posto.

Oko cijele ove priče s PDV-om posebno je nejasno kako će to točno Ostojić ugostitelje i turističke djelatnike natjerati na korekciju službenih cjenika?

Bez obzira na eventualni dogovor sa strukovnim udrugama - nitko ne može natjerati vlasnike restorana, a pogotovo vlasnike privatnog smještaja da prilagode svoje cijene "novim uvjetima" na tržištu.

Ili možda Ministarstvo turizma razmišlja o formiranju posebne "turističke policije" koja će neposlušnim ugostiteljima dijeliti kazne?

Pročitajte još:

- Boris Dežulović proziva dubrovačkog gradonačelnika: Bravo Andro – što će nam knjižnica kada možemo imati kockarnicu?

- Novi ministar turizma najavljuje konačni kraj stupidne prakse brojanja turista na graničnim prijelazima

Foto:Screenshot "The Mechanic"

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram