Zatvori
Jasmin Hadzic
04/01/2012

Predsjednik PayPala Scott Thompson imenovan novim izvršnim direktorom posrnulog Yahoo-a

Internet div Yahoo konačno je dobio novog izvršnog direktora (CEO) i to čovjeka koji se do sada nije spominjao kao jedan od kandidata...

Yahoo je danas i službeno potvrdio kako je Uprava kompanije imenovala novog izvršnog direktora koji u Yahoo dolazi iz PayPala gdje je 0d 2008. godine obnašao dužnost predsjednika kompanije. Riječ je o u javnosti malo poznatom Scottu Thompsonu. Američki mediji ističu kako je imenovanje Thompsona došlo kao veliko iznenađenje budući se do sada njegovo ime nije spominjalo u kadrovskim križaljkama unutar jedne od najvećih američkih online kompanija.

Podsjetimo, Yahoo je bivšu direktoricu Carol Bartz otpustio još u rujnu i od tada je bio u potrazi za novim direktorom koji će preuzeti vodeću izvršnu ulogu u turbulentnim vremenima za Yahoo koji gubi bitku za oglašivačke dolare s Googleom i Facebookom.

Jedno se vrijeme spekuliralo kako su veliki private equity divovi zainteresirani za preuzimanje Yahoo-a, ali kako nanodi AllThingsD, dioničari kompanije nisu bili zadovoljni uvjetima ponuda za preuzimanje. Čak su se pojavljivale i glasine kako je Microsoft ponovno zainteresiran za preuzimanje Yahoo nakon što je bivša Yahoo-ova Uprava 2008. godine odbila Microsoftovu izdašnu ponudu za preuzimanje tešku čak h 44,6 milijardi dolara.

Yahoo, koji iz kvartala u kvartal bilježi pad prihoda, pokušava privremeno popraviti svoju financijsku krvnu sliku prodajom udjela u kineskoj Alibaba grupaciji kompanija i Yahoo! Japanu.

Može li novi direktor preokrenuti poslovanje posrnulog američkog internet diva tek ćemo vidjeti...

Nismo optimistični.

Pročijtajte još:

- Ruski suvlasnik Facebooka Yuri Milner i kineski internet div žele preuzeti posrnuli Yahoo

Foto:Wikimedia Commons

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram