Zatvori
Poslovni Puls
28/12/2011

Milanovićeva vlada za dva mjeseca predstavlja proračun i odmah uvodi porez na dividendu

Državni proračun naći će se pred Hrvatskim saborom tijekom veljače, a prvi rebalans proračuna možemo očekivati 1. srpnja, najavio je ministar financija Slavko Linić...

"Novim proračunom želimo održati kreditni rejting i osigurati niže kamatne stope i povoljnije rokove za povrat kredita", istaknuo je novi ministar financija Slavko Linić sudjelujući na skupu Kluba izvoznika, javlja HRT.

U siječnju će vlada odlučiti koliko će porasti opća stopa PDV-a te uvesti više međustopa kako bi se zaštitile socijalno ugroženih kategorija građana, najavio je Linić.

Nova vlada odmah će uvesti porez na dividendu i smanjiti parafiskalne namete, a porezna reforma, kojom će se uvesti porez na imovinu, trebala bi biti gotova do 1. srpnja. Linić je najavio i obračun s nelikvidnošću uz pomoć zakona o financijskom poslovanju kojim će se utvrditi rok plaćanja od 45 dana. Pritom bi se za poduzetnike produžio i rok za plaćanje PDV-a na 45 dana.

Država bi morala svoje obveze plaćati u roku 30 dana, a poduzetnicima bi se, ovisno o dogovoru s vladom, taj rok mogao produžiti na 60 dana, zaključio je.

Pročitajte još:

- Slavko Linić protiv savjeta iz HNB-a: PDV treba biti u funkciji gospodarstva i štititi najugroženije

Foto:Vlada.hr/Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram