Jedan od najpoznatijih luksuznih brendova, Louis Vuitton, odlučio je tužiti hollywoodsku filmsku kuću Warner Bros. zbog ovogodišnje hit komedije “Mamurluk 2″…

Evo o čemu je riječ…

U jednoj sceni filmski lik Alan Garner kojeg tumači komičar Zack Galifianakis, šeta zračnom lukom s torbicom za koju Louis Vuitton tvrdi da je riječ o lažnjaku. U jednom trenutku Garner kaže “Oprezno, ovo je Louis Vuitton”. Umjesto da se filmašima zahvali na besplatnoj reklami, LV je odlučio uputiti tužbu…

Iz francuske modne kuće tvrde kako je u filmu korišten “lažnjak” kojeg je proizvela kinesko – američka kompanija Diophy, poznata po proizvodnji “lažnjaka” poznatih modnih brendova. U tužbi stoji kako je gore spomenuti citat iz filma postao u javnosti prihvaćena fraza koja šteti LV brendu.

Nije da se treba previše čuditi tužbi iz Louis Vuittona…

Serijal Mamurluk (1 & 2) do sada je zaradio oko 1 milijardu dolara samo od kino prikazivanja! “Mamurluk 2” od premijere u svibnju do sada je zaradio više od 580 milijuna dolara.

S druge strane, ovo je za LV sitniš jer vrijednost kompanije LVMH Moët Hennessy trenutno iznosi više od 13,5 milijardi dolara.

Ipak, novca nikad dovoljno…

Pročitajte još:

Ma koja to kriza – raste potražnja za luksuznim proizvodima diljem svijeta!