Zatvori
Poslovni Puls
22/12/2011

Opa, novi problemi: Na niže revidirani podaci o rastu američkog BDP-a u trećem kvartalu

Ne tako sjajni podaci danas stižu iz Sjedinjenih Američkih Država...

Američko ministarstvo trgovine danas je snizilo procjenu o rastu američkog BDP-a u trećem kvartalu ove godine s 2 posto na 1,8 posto. Inicijalne procjene bile su još optimističnije i govorile o rastu BDP-a u trećem kvartalu od 2,5 posto.

Bloomberg, koji je anketirao 82 ekonomista i analitičara očekivao je kako stopa rasta BDP-a neće doživjeti revidiranje na niže, već da će ostati na 2 posto.

Bez obzira na ovu reviziju rasta, američka će ekonomija do kraja godine vjerojatno ubrzati rast. "Četvrti kvartal trebao bi biti najjači ove godine. Izbjegnut ćemo recesiju i neprestana predviđanja o recesiji s dvostrukim dnom", kazao je Stuart Hoffman, glavni ekonomist PNC-a.

Podsjetimo, u drugom kvartalu američka je ekonomija ostvarila godišnji rast od 1,3 posto, a kako sada stvari stoje, performanse u četvrtom kvartalu može pokvariti samo gomilanje novih loših vijesti iz eurozone.

Pročitajte još:

- comScore: Amerikanci na blagdanski internet shopping do sada potrošili rekordnih 25 milijardi dolara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram