Zatvori
Poslovni Puls
22/12/2011

Zbog teškog ekonomskog stanja - egzodus desetaka tisuća Portugalaca, Grka i Iraca iz Europske unije

Teški ekonomski i financijski uvjeti, a ponajprije nedostatak radnih mjesta, natjerao je desetke tisuća na migraciju izvan granica Europe...

Europska unija oduvijek je bila raj na zemlji za ratne izbjeglice i progonjene. No EU danas prolazi najteže trenutke od Drugog svjetskog rata pa se situacija obrnula. Nova struja migranata napušta kontinent. Postoji strah da će se taj trend nastaviti s produbljivanjem dužničke krize.

Siromašni Europljani napuštaju Stari kontinent trbuhom za kruhom. Ove godine deseci tisuća Portugalaca, Grka i Iraca napustili su svoje domovine i krenuli put južne Zemljine polutke. Grci su pretežno išli u Australiju.  Prema službenoj statistici, oko 50.000 Iraca otišlo je u Australiju i SAD, a za sljedeću godinu očekuje se još 75.000 emigranata.

Najmanje 10.000 Portugalaca otišlo je u naftom bogatu Angolu. Broj prijavljenih stranaca koji žive u Brazilu (bivšoj portugalskoj koloniji) do polovice ove godine porastao je za više od 50% - na 1,47 milijuna, javlja HRT.

Pročitajte još:

- ZAŠTO: Gotovo 50 posto kineskih milijunaša želi pobjeći iz te “obećane” azijske zemlje!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram