Zatvori
Poslovni Puls
21/12/2011

HOK-ov apel novoj vladi: Morate nam pomoći, u krizi je propalo oko 15.000 hrvatskih obrtnika!

Hrvatska obrtnička komora (HOK) će 2011. godine obilježiti veliki jubilej, 160. obljetnicu brige o hrvatskom obrtništvu pod geslom "Poštujući tradiciju ulažemo u budućnost" te činiti sve što može da uz novu hrvatsku Vladu obrtnici jače sudjeluju u gospodarstvu oporavku i razvoju zemlje...

Najavio je to jučer predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec na blagdanskom susretu s partnerskim institucijama i novinarima.

Ističući kako je i ova godina za hrvatske obrtnike bila teška te da itekako osjećaju katastrofalne posljedice krize i nepovoljne zakonske okvire, Ranogajec je podsjetio da je u zadnje četiri godine propalo oko 15 tisuća obrta te isto toliko zaposlenih kod obrtnika ostalo bez posla i to u medijskoj tišini.

To je, kako je slikovito kazao, kao da nestane čitav jedan mali grad, primjerice Krapina, i to je nedopustivo, ali u općoj i krizi poslovnog morala moguće.

Stoga HOK od nove Vlade ima velika očekivanja te je već objavio sedam zahtjeva za opstanak obrtništva, među kojima je i onaj o osnivanju zasebnog ministarstva obrtništva.

S obzirom da su pobjednici na parlamentarnim izborima ove godine već najavili sličnu mogućnost, Ranogajec vjeruje i u ispunjenje ostalih zahtjeva što bi značilo i rješavanje 'stare' problematike, od nelikvidnosti i blokada računa, do visokih poreza, ulaganja u obrazovanje, jednakopravnog položaja obrta u poslovanju i drugog, stoji u priopćenju iz HOK-a.

Pročitajte još:

- Drago Jakovčević: Bilo bi dobro da nova vlada MMF-u predstavi svoj ekonomski program

Foto:flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram