Zatvori
Poslovni Puls
21/12/2011

KRIZA SE ŠIRI: Sve izgledniji gubitak francuskog AAA kreditnog rejtinga

Sve je izglednije da će Francuska, zemlja članica europskog AAA "kluba", uskoro doživjeti reviziju svog kreditnog rejtinga...

Čelnik francuskog regulatora za financijska tržišta AMF-a Jean-Pierre Jouyet  izjavio je u Parizu kako je potrebno pravo čudo da Francuska zadrži kreditni rejting AAA. U AMF-u izražavaju žaljenje što su se Francuzi očigledno već pomirili s njegovim sniženjem, prenosi HRT.

"Smatram da je žalosno što se s određenim fatalizmom mirimo s gubitkom rejtinga AAA i što, uz određenu rezignaciju, prihvaćamo sniženje rejtinga naše zemlje", rekao je Jouyet, za kojeg se smatra da je blizak oporbenoj Socijalističkoj stranci. U petak je rejting agencija Fitch izmijenila prognozu za francuski AAA kreditni rejting iz stabilne u negativnu. Rejting agencija Standard & Poor's to je već učinila.

Gubitak AAA kreditnog rejtinga za Francusku će značiti skuplje zaduživanje na međunarodnim financijskim tržištima.

Nositi se s gubitkom AAA kreditnog rejtinga “bilo bi veoma teško, ali ne i nemoguće”, rekao je prije nekoliko dana francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.

Pročitajte još:

- Evo zašto je nakon Grčke i Italije sljedeća na udaru krize velika Francuska

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram