Zatvori
Poslovni Puls
20/12/2011

Dubrovačka tvrtka sudjeluje u projektu izgradnje novog grada u Iraku teškom 600 milijuna dolara

Dubrovačka tvrtka Trames jučer je u Zagrebu potpisala ugovor o sudjelovanju u projektu "Durrat Samarra". Riječ je o izgradnji novog grada u Iraku...

Veliki posao za dubrovačku tvrtku i pokazatelj da kvalitetne hrvatske kompanije imaju realnu šansu za međunarodnom tržištu.

Potpisivanje ugovora za poslove vođenja projekta, izrade prostorno-planske i tehničke dokumentacije, nadzora, kontrole kvalitete i inženjeringa konkretan je korak u ostvarenju značajnog zajedničkog posla čija vrijednost premašuje 200 milijuna dolara, u projektu vrijednosti preko 600 milijuna dolara. Ukupna bruto razvijena površina građevina "Durrat Sammare" je oko 2 milijuna četvornih metara, a obuhvaća sve sadržaje jednog malog grada poput bolnice, kuća, škole, stambenih zgrada i ostalih infrastrukturnih objekata.

"Projekt Durrat Samarra će biti velika ulaznica za povratak hrvatskih tvrtki u Irak, koje su u prošlosti igrale značajnu ulogu u našem gospodarstvu. Jučer su se, kao što znate, povukle i posljednje američke snage te Irak očekuju veliki poslovni pothvati za novu budućnost", izjavio je Abdul Rahman Fadhil Hameed, jedan od glavnih ulagača u projektu "Durrat Sammare".

Direktor dubrovačke tvrtke Trames d.o.o., Marko Balija je naznačio važnost ovog simboličkog čina kojim se ukazuje na globalnu konkurentnost hrvatskog znanja i struke, a čime se otvaraju daljnje poslovne mogućnosti i za druge hrvatske tvrtke koje će sudjelovati u projektu. Balija se zahvalio na ogromnom povjerenju koje su irački investitori iskazali prepuštajući inženjerski dio poslova na ostvarenju ovog mega projekta upravo hrvatskoj tvrtki Trames, te se zahvalio hrvatskoj diplomaciji i vrijednom osoblju našeg veleposlanstva u Iraku, bez čije pomoći bi njihovo sudjelovanje u projektu bilo teško ostvarivo.

Svaka čast...

Želimo vidjeti što više ovakvih pozitivnih priča...

Pročitajte još:

- Hrvatski Dok-ing sklopio 1 milijun dolara vrijedan ugovor s američkom vojskom

Foto:Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram