Zatvori
Poslovni Puls
16/12/2011

Iz Rusije s ljubavlju: Dmitrij Medvedev MMF-u obećao 10 milijardi dolara za pomoć eurozoni

Pomoć treba gledati u kontekstu činjenice da je EU najveći vanjskotrgovinski partner Ruske Federacije odnosno Rusije...

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev obećao je najmanje 10 milijarda dolara za eurozonu. Istaknuo je i kako očekuje da će se eurozona izvući iz dvogodišnje dužničke krize, javlja HRT.

"Mi smo gotovo uvjereni u to i u tome vidimo i svoj interes", dodao je Medvedev nakon razgovora s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem i predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

Na sastanku je bilo riječi o trgovini, ulaganjima i pitanjima viza na sastanku na vrhu EU - Rusija. EU je najveći trgovinski partner Rusije s razmjenom koja je od siječnja do rujna ove godine iznosila 286 milijarda dolara. EU je i najveći potrošač ruskog plina.

"Europa je utjecala na ruski uspjeh, kao što je, vjerujem, Rusija utjecala na uspjeh Europe", rekao je Barroso na ručku tijekom sastanka. "Trebamo težiti sveobuhvatnu i široku sporazumu s ambicioznim poglavljima u trgovini i energetici", istaknuo je Barroso.

Medvedevljev pomoćnik za gospodarstvo Arkadij Dvorkovič ponovio je obećanje Moskve da osigura sredstva za eurozonu preko Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) te najavio da će to biti najmanje 10 milijardi dolara.

Pročitajte još:

- Rusija postala najveći proizvođač sirove nafte, ali u svijetu očekivano pada potražnja za naftom

Foto:Wikimedia

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram