Zatvori
Poslovni Puls
15/12/2011

PROMJENE: Slavko Linić potvrdio da će Kukuriku koalicija uvesti rok plaćanja od 45 dana

Rješavanje golemog problema hrvatskoga gospodarstva – nelikvidnosti – visoko je na popisu prioriteta Kukuriku koalicije u sljedećoj godini...

Pokazuju to i konkretne, vremenski određene mjere koje je ekskluzivno predstavio Slavko Linić, najizgledniji kandidat za novog ministra financija, u intervju za poslovni tjednik Lider.

"Namjeravamo donijeti zakon o financijskom poslovanju kao novu regulativu koja bi se primjenjivala od 1. rujna (iduće godine). U njemu bismo čvrsto odredili rokove plaćanja. Planiramo odrediti rok od 45 dana", precizirao je Linić i dodao da je takav rok postavljen jer će i onaj za plaćanje PDV-a biti 45 dana.

Tako žele izbjeći dosadašnju praksu da se državi mora platiti prije nego što se fakture doista naplate. Takvo rješenje vrijedit će i za stare dugove, nastale prije donošenja zakona. Ako se dugovi ne mogu platiti, a uprava i vjerovnici ne mogu pronaći način plaćanja, Linić kaže da će obvezu preuzeti država, a tvrtka će otići u stečaj i likvidaciju.

Dogodi li se to, vlasnik neće moći određeno razdoblje otvarati nove tvrtke, objasnio je Linić i najavio smanjenje proračunskih rashoda, reorganizaciji poslovanja u državnim institucijama i tvrtkama, poticanju investicija i gospodarstva te novu politiku poticaja i subvencija.

Pročitajte još:

- Evo kako Slavko Linić stečajem 30.000 tvrtki planira riješiti problem rastuće nelikvidnosti u Hrvatskoj

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram