Zatvori
Poslovni Puls
14/12/2011

POLITIKA: Zoran Milanović i službeno dobio mandat za sastavljanje nove hrvatske vlade

Predsjednik Ivo Josipović povjerio je mandat za sastavljanje vlade predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću...

Zorana Milanovića su, kao izborni pobjednici, predložili čelnici Kukuriku koalicije koja je na izborima osvojila 80 mandata u Saboru. Milanovićeva vlada s programom mora dobiti potporu Sabora, a predsjednik je najavio kako će konstituirajuću sjednicu sazvati za idući tjedan, prenosi HRT.

"Zahvaljujem na mandatu koji je obaveza. Hrvatsku moramo izvući iz krize i vratiti povjerenje u sustav", poručio je mandatar Milanović. Dodao je kako želi od Hrvatske napraviti malu, ali sigurnu zemlju. Kazao je kako je veoma bitno da se oko temeljnih ciljeva političari dogovaraju. Za kraj je najavio kako će raditi na tome da što više građana izađe na referendum o ulasku u EU i da glasuju 'ZA', što je interes Hrvatske.

Odgovarajući na pitanja novinara kazao je kako je otvoren za suradnju s predstavnicima nacionalnih manjina jer je SDP građanska stranka. Kazao je i kako je kredit Croatia osiguranja Coningu - jedan sasvim uobičajeni poslovni aranžman te da jamstvo višestruko premašuje kreditni iznos. Novinare je uputio da o tom pitanju više pitaju Radimira Čačića. Milanović je kazao kako će nova vlast urediti izborne popise.

Pročitajte još:

- Zoran Milanović: Nismo zaduženi kao Grčka, ali moramo brzo djelovati ako želimo spasiti kreditni rejting

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram