Zatvori
Poslovni Puls
14/12/2011

Evo kako je MMF pokazao srednji prst Grčkoj: Mi Vam više nećemo odobravati nove kredite!

Međunarodni monetarni fond isključio je mogućnost povećanja svoje financijske pomoći Grčkoj kroz novu pozajmicu, dok se u Europi ta mogućnost uvelike spominje...

"Ured nije ovdje kako bi raspravljao o novom programu", rekao je voditelj MMF-ova ureda u Grčkoj Poul Thomsen, prenosi HRT. Thomsen je dao izjavu u Ateni, gdje je s grčkom vladom i dvama članovima "trojke" javnih vjerovnika Grčke (Središnja banka i Europska komisija) počeo pregovore o gospodarskoj politici nove vlade koja je preuzela vlast u studenom.

Grčki ministar financija Evangelos Venizelos rekao je da se ti pregovori trebaju završiti novim planom financiranja Grčke vrijednim čak 89 milijardi eura do kraja siječnja. Thomsen je htio naglasiti da zasad nema govora ni o kakvu sudjelovanju MMF-a u tom planu i da fond i dalje radi u sklopu plana od 30 milijarda eura pomoći dodijeljene u svibnju. "Europski čelnici su na prošlom samitu u srpnju rekli da će podupirati Grčku sve dok bude trebalo kako bi ponovno dobila pristup tržištu, pod uvjetom da program donosi rezultate", napomenuo je.

Podsjetimo, najveći grčki kreditori/vjerovnici koje zastupa Institut za međunarodne financije (IIF) ponudili su otpis polovice duga koji zemlja ima prema njima.

Kraj grčke krize nije na vidiku...

Pročitajte još:

- GRAFIKA: Grčke jednogodišnje obveznice trenutno trguju uz prinos od nevjerojatnih 317 posto!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram