Zatvori
Poslovni Puls
09/12/2011

Ma što se ovo događa: Vlasnik Novog lista prepušta vlasništvo grupi riječkih poduzetnika?

Ponovno velika drama oko Novog lista...

Samo nekoliko dana nakon što je novi vlasnik Novog lista Albert Faggian entuzijastično najavljivao stvaranje treće najveće medijske kuće u Hrvatskoj i hvalio NL-ove kolumniste  - veliki preokret! Naime, kako piše Business.hr, tijekom jučerašnjeg dana su se pojavile i informacije da je Zaba Faggianove dionice Novog lista prebacila na tvrtku Ri novine, oko koje su okupljeni poduzetnici navodno bliski riječkoj lokalnoj vlasti, odnosno SDP-u.

Ta je tvrtka registrirana na istoj adresi kao i Novi list, u Zvonimirovoj 20/a u Rijeci. Kao osnivači Ri novina navode se RI - Petrol u vlasništvu Joze Kalema, Rijekatekstil - Domus, Jadranski pomorski servis, Jadran- Galenski laboratorij za proizvodnju i promet farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda, zatim tvrtka Ruting za ugostiteljstvo, turizam, trgovinu i inžinjering, Free - technics, Bitechique d.o.o., Građevinarstvo i proizvodnja KRK dioničko društvo te Imex banka.

No, posljednje informacije govore kako su dotični riječki poduzetnici ipak odustali od preuzimanja, navodno zbog medijske galame povezane s visokim dužnosnicima SDP-a Slavkom Linićem i Zlatkom Komadinom koji, opet navodno, stoje iza grupe riječkih poduzetnika.

Faggian je, doznaje Business.hr u četvrtak ujutro svoje odustajanje uvjetovao četirima zahtjevima: da mu se podmire troškovi koje je dosad imao, da u Novom listu ne bude otkaza u narednih pet godina, da se zaposlenicima ne smanjuju plaće i četvrti, najvažniji zahtjev je da se Glasu Istre omoguće beneficirani uvjeti suradnje s Novim listom, odnosno da se smanje troškovi tiskare i ostalog. Navodno traže da se troškovi tiskanja Glasa Istre u tiskari Novog lista smanje 50 posto.

U ovom trenutku nije sasvim jasno što se događa s vlasničkom strukturom Novog lista...

Prema neslužbenim informacijama, Faggian će ostati na čelu Novog lista, dok prema drugim nepotvrđenim informacijama spomenuti riječki poduzetnici još uvijek ne odustaju od preuzimanja NL-a.

Pročitajte još:

- Istarski tajkun i vlasnik “Glasa Istre” Albert Faggian jedini predao ponudu za kupnju Novog Lista

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram