Zatvori
Poslovni Puls
07/12/2011

Tržište novca: Bez većih promjena na domaćem deviznom tržištu

Na međunarodnim deviznim tržištima i dalje je razmjerno volatilno uoči EU sastanka...

Naime, jučer se tečaj EUR/USD najprije spustio do 1,334 dolara za euro da bi nakon toga porastao na 1,35 dolara za euro. Do kraja dana jedinstvena je europska valuta ponovno malo oslabila te je trgovanje zatvoreno na 1,34 dolara za euro.

Na euro je i dalje negativno utjecala najava agencije S&P da razmatra kreditne rejtinge čak 15 zemalja eurozone, među kojima Austriji, Belgiji, Finskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj i Luksemburgu agencija razmatra smanjenje za jedan stupanj, dok ostalima i za dva stupnja. Za donošenje konačne odluke agencija je najavila da će pričekati zaključke s EU sastanka.

Jučerašnje trgovanje na domaćem deviznom tržištu započeto je na razinama nešto ispod 7,510 kuna za euro. Ta se razina trgovanja relativno kratko zadržala uslijed povećane potražnje za devizama od strane korporativnog sektora i institucionalnih investitora. No, do većih oscilacija nije došlo te se trgovanje zadržalo do kraja trgovinskog dana oko razine 7,510 kuna za euro.

Srednji tečaj EUR/HRK na tečajnici HNB-a za danas iznosi 7,510472 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram